Novosti

'Darovi za cijeli život' tema su trećeg izdanja Muzeja realnosti

Ususret nadolazećim blagdanima treće izdanje Muzeja realnosti poziva na promišljanje o darovima: ne samo onima koji će nas razveseliti u čizmici ili ispod bora, već onima koji nas zauvijek prate – "darovima za cijeli život".

Press
29.11.2017 13:50

Najranije godine djetinjstva obilježavaju naše živote zauvijek, a iskustva u prve tri godine trajno određuju našu budućnost; utječu na naše zdravlje, sposobnost da usvajamo nova znanja, prilike da se razvijamo, volimo, živimo sretno i ispunjeno te da dosegnemo svoje pune potencijale. No, neka djeca nemaju priliku za dobar, čak niti za prosječan početak; za njih "darovi za cijeli život" – zdravlje, hrana, obrazovanje, obiteljska skrb i sigurnost – ostaju neostvarene želje.Muzej realnosti ove godine upravo tome posvećuje pažnju i vodi posjetitelje na interaktivno putovanje kroz najranije djetinjstvo , naglašavajući važnost adekvatnog ranog razvoja djece .

Ovogodišnje izdanje UNICEF-ovog Muzeja realnosti održat će se od 11. do 13. prosinca u Muzeju iluzija u Zagrebu .Jedinstveniinteraktivni postav Muzeja realnostiomogućit ćeposjetiteljima doživljajerazličitih stvarnosti koje čine život u svijetu koji dijelimo te im približiti djelić potresne svakodnevicenajmlađe i najugroženije djece iz njihovog životnog kutka.Također, pružit će im iskustvene odgovore na pitanjakako stvari koje ne biramo, poput mjesta rođenja, mogu odrediti životne šanse svakog djeteta,što uzrokuje razlike i postoje li načini da ih smanjimo.Tako će Muzej realnosti otvoriti vrata drugačijem doživljaju stvarnosti i novom pogledu na današnji svijet, u kojemu zbog nejednakosti, siromaštva, prirodnih katastrofa i ratnih zbivanja teško žive milijuni djece.

Posjetitelji Muzejarealnosti moći će saznati i što UNICEF , uz podršku građana, čini za najranjiviju djecu te se uključiti u program Čuvari djetinjstva i podržati stvaranje boljeg, sigurnijeg i pravednijeg svijeta, za svako dijete.

Postav Muzeja realnosti bit će moguće razgledati u Muzeju Iluzija (Ilica 72) u Zagrebu od ponedjeljka 11. do srijede 13. prosinca – na dan otvorenja u ponedjeljak radno vrijeme Muzeja bit će od 12 do 22 sata , dok će preostale dane vrata Muzeja biti otvorena od 9 do 22 sata .

Ulaz će biti slobodan za sve posjetitelje!