Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Dario Todorović, voditelj emisije 'Ratovi zvijezda: Najbolji trenuci'

Darth Vader je samo jedan, a Jar Jar Binksu bih na teatralan način skinuo glavu

Dan prije pojavljivanja filma „Ratovi zvijezda: Sila se budi“ u kinima, RTL2 prikazuje 6 epizoda „Teorije velikog praska“ povezanih s legendarnim filmskim serijalom, ali i najbolje trenutke kultnog serijala „Ratovi zvijezda“ u specijalnoj emisiji u 19:20, samo na RTL2!

Image
Press/ 15.12.2015. u 12:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kroz najbolje trenutke dosadašnjih šest kultnih nastavaka Georgea Lucasa provest će nas Dario Todorović, a kultne trenutke franšize komentirat će specijalni gosti Matija Matečić, predsjednik udruge Star Wars Hrvatska, poznati redatelj Daniel Kušan koji se, inspiriran serijalom, i sam počeo baviti filmskom režijom te Tomo in der Mühlen, DJ i vlasnik tvrtke za prodaju autorskih prava, koji je veliki obožavatelj „Ratova zvijezda“.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Povodom emisije, razgovarali smo s voditeljem Dariom Todorovićem.

Što možemo očekivati u emisiji „Ratovi zvijezda: Najbolji trenuci“? Hoće li biti nekih spoznaja koje će možda iznenaditi i najveće fanove Ratova zvijezda?

-Možete očekivati trenutke nostalgije kada vidite scene koje će vas ponovno oduševiti time kako svježe i danas izgledaju. Isto tako, neke će vas skoro zaboravljene situacije iznova šokirati, a neke vam pak izmamiti suze na oči i plakat ćete kao kad ste prvi put čuli da su lovci ubili Bambijevu mamu. Scene koje ćete vidjeti nisu otkrivanje tople vode jer su stvarno najvažnije i najupečatljivije iz čitavog serijala, ali stručni komentari mojih gostiju sasvim će sigurno baciti novo svijetlo ne samo događaje, već i na milijardu pozadinskih stvari koje su često i zanimljivije od onoga što se događa na samom ekranu. Uopće ne sumnjam da će gledateljima nakon emisije doći da se zavale u fotelju i pogledaju neki od filmova i tako se dodatno nabruse na novi film „Sila se budi“ koji upravo stiže u kina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto:
Image

Koliko si ti zagriženi ljubitelj tog ciklusa?

-Ne mogu reći da sam najzagriženiji obožavatelj na svijetu, ali zato sam se okružio gostima koji to svakako jesu. I meni je bilo jako zanimljivo slušati što sve znaju, jer svatko iz svog aspekta tumači mnogo toga što je prosječnom gledatelju ostalo skriveno. Ja sam od malena veliki ljubitelj  „Gospodara prstenova“, a od „Star Warsa“ mi je čak nešto draži  „Star Trek“. Svejedno, daleko od toga da je svijet koji je stvorio Lucas samo tako prošao mimo mene. I ja sam odrastao uz imitiranje zvukova R2D2-a i mahanje štapom od metle koji je, u trenucima dok nije bio Aragornov mač, bio light saber. Lucasovo je djelo epsko u svakom pogledu. Tu ne mislim samo na svijet koji je uspio stvoriti, već i na tehnološke novotarije koje je uveo u svijet filma. Prvi Ratovi Zvijezda bili su prvi blockbuster u povijesti, a popis inovacija koje su svi nastavci donijeli jako je dug. Ratovi zvijezda mogu se mirne duše proučavati i na filmskoj akademiji. Na ta bih predavanja sigurno došao i doktor ne bi trebao pisati ispričnice zbog iznenadne viroze koja me napala.

Upravo se čita

Image
kakva ljubavna priča!

Kristijan o svojoj zaručnici: 'Ludo sam zaljubljen! Upoznali smo se na sezoni prije sedam godina'

Koji lik ti je najdraži, odnosno koji bi lik bio da možeš birati?

-Svaka čast svim pozitivcima i zanimljivim likovima kojih u ovom serijalu ima na stotine, ali jedan je Darth Vader. Snaga u njegovoj pojavi i glasu oduvijek mi je bila fascinantnija od silnih Chewbaccinih urlikanja, mudrih haikua malog Yode ili zavodničkog pogleda Hana Sola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto:
Image

Da si na jedan dan redatelj filma, koji bi događaj ili trenutak izmijenio?

-Jar Jar Binksu bih na jako teatralan način odmah na početku filma skinuo glavu. To je jedan blesav, nepotreban, iritantan, patetičan i jako neduhovit lik. Nije čudo što ga fanovi ne vole. Lucase, Jar Jar Binks je bila šala koju si izrekao na zabavi nakon koje su svi ostali gledati u pod. Kad si čuo što si izvalio, već je bilo kasno.

Sjećaš li se kad si prvi put gledao Ratove zvijezda?

-Bio sam klinac kad sam ih osamdesetih prvi put gledao. Bili su mi fora, ali me nisu uspjeli baš tako uvući u svoj svijet kao primjerice animirani film „Gospodar prstenova“ koji sam, kao klinac koji još nije ni krenuo u školu, znao kompletno napamet na engleskom, iako nisam razumio što to točno govore. Ali super stvar kod nečeg tako epskog, kao što su Ratovi zvijezda, je što mu se možeš vraćati i kasnije i iznova otkrivati nove i zanimljive stvari koje si prije nekako propustio. Volim fantasy i s vremenom sam sve više počeo shvaćati kako Ratovi zvijezda tu imaju jako veliku i važnu ulogu. Odgojili su generacije geekova, a ja volim geekove jer sam i sam jedan u duši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Emisiju „Ratovi zvijezda: Najbolji trenuci“ ne propustite u srijedu u 19:20 na RTL2!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
deset godina unazad

Prisjetili smo se početaka mnogima omiljene emisije! Prepoznajete li Mirjanu Mikulec?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba