David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije.
Osnovnu školu završio je u Puli i onda odlučio kako će se školovati za stolara. No, nakon dva razreda je shvatio da uče previše teorije, a njega je zanimala samo praksa, pa se prebacio upoljoprivrednu školu u Poreču.
S napunjenih 18 godina postao je vojnik, prošao je ličku bojišnicu i sudjelovao u Bljesku te Oluji. Nakon rata jedno je vrijeme radio u struci uređujući parkove, koseći travu i ne razmišljajući što dalje.
I onda se dogodio preokret, Davidovi roditelji su 2000. godine otvorili malu tavernu u blizini Pule, u mjestu Banjole. Sin im se pridružio kao kuhar i shvatio da je to naš ono u čemu uživa i da je, u isto vrijeme, u tome jako dobar.
Obitelj Skoko odlučila je u taverni pripremati jela samo od ribe koju taj dan ulove i to na način na koji je sami pripremaju kod kuće. Za mnoge su im zamišljene projekte drugi govorili kako im to neće uspjeti, no oni su upornošću i inatom uvršteni u sam vrh istarske gastronomske ponude nakon samo godinu dana rada, a nakon još desetak godina proglašeni su najboljim restoranom u Hrvatskoj. Nakon sveukupno 13 godina rada, američki tjednik Newsweek uvrstio ih je u top 100 kulinarskih destinacija po izboru profesionalnih kuhara.
David se zatim okušao i na televiziji, na RTL-u smo ga gledali kao chefa i voditelja emisije 'Jezikova juha'.
Ubrzo je David surađivao i snimao i sa stranim produkcijama, a posebno se ističu suradnje s proslavljenim svjetskim chefovima i voditeljima Adamom Richmanom 'Trip of a lifetime',kojeg na RTL-u gledamo u emisiji 'Borba čovjeka i hrane', zatim pokojnim Anthonyjem Bourdainom 'No reservations', Henryjem Coleom 'World's greatest motorcycle rides' i Donalom Skehanom 'Croatia's hidden food scene'.
David je bio i stručni suradnik Ministarstva turizma RH i sudjelovao na projektu 'Hrvatska 365 gastro'. Zanimljivo je kako je u suradnji s Udrugom Roda u ženskoj kaznionicu u Požegi održavao kuharske radionice s temom dječje prehrane. Uz kulinarske radionice koje le održavao, osim kod nas, i u Sloveniji, Bruxellesu i Bordeauxu, David i predaje na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji te na Visokoj školi Aspira na smjeru Gastronomija.
David Skoko je u sretnom braku s Anom i ponosni su roditelji sina Antona i kćeri Franke.
Kulinarsku emisiju hrvatskog ponajboljeg kuhara'David Skoko: Stari gušti, nova kužina' gledajte subotom i nedjeljom u 10:35 na RTL2.