Novosti

Dell G7 7700: Moćno i efektno 'svjetleće' računalo za rad, zabavu i igru

Subota prijepodne na Kockici rezervirana je za uvijek zanimljivog Tehnolovca

RTL TV
07.11.2020 12:10

Na testu se u ovoj epizodi našlo stolno računalo Dell G7 7700, idealno prvenstveno za sve gamere.


Dizajn i specifikacije

G7 ima plastično kućište crne mat boje, zaslon od 17 inča, s maksimalnom rezolucijom od 1920x1080 piksela te uz osvježenje zaslona od 144Hz, za brze sekvence i oštru sliku.

Tehnolovac

Za dobar protok zraka brinu se dva ventilatora pa je kućište vrlo dobro ventilirano. Trackpad je velik i ima opciju upravljanja gestama. Njegova površina je staklena pa je osjećaj pod prstima ugodan i fluidan. Cijeli trackpad je jedna tipka, što doprinosi elegantnom i čistom izgledu modela G7.

Tipkovnica je punog formata, s numeričkim dijelom, a tipka za uključivanje uređaja ujedno služi i kao čitač otiska prsta. Tipkovnica je i osvjetljena, a kako bi se postigao posebniji i efektniji izgled, moguće ju je podijeliti u četiri zone te za svaku od njih postaviti drugačiju boju osvjetljenja.

Tehnolovac

Uz osvjetljenje tipkovnice, postoji i dodatno, na prednjem dijelu kućišta, koje je isto tako podesivo, i to u 12 različitih zona.


Performanse i posebnosti

A da bi akcija i igranje bili na nivou, a zahtjevni se softveri mogli bez problema pokrenuti, tu je pravi gamerski hardver – Intel i7 procesor 10. generacije, 32GB RAM-a, SSD disk od 1TB te grafička kartica Nvidia Geforce RTX 2070 SUPER od 8GB.

A osim za igranje, G7 idealan je za još mnogo stvari poput montiranja videomaterijala, uređivanja fotografija, programiranja ili kreiranja kreativnih grafičkih elemenata.

Kako bismo dobili dodatan potrebni zaslon, bilo da je riječ o još jednom monitoru ili televizoru, G7 nudi tri opcije – HDMI, Mini display ili Thunderbolt 3 port. Uz to, tu su još tri USB-A utora, utor za slušalice, za SD karticu te port za ethernet kabel.

Tehnolovac

Baterija na G7 traje vrlo dugo, uz umjerenu opterećenost, do čak 12 sati. A ako, igrajući, u ključnom trenutku ne želimo izgubiti na snazi, za taj 'super mode' postoji posebna tipka, smještena u gornjem lijevom kutu. Ona aktivira tzv. 'game shift mode' koji uređaju podiže snagu na maksimum, a to se može i čuti jer se ventilatori za hlađenje počinju vrtjeti svojom punom brzinom.

Sigurni smo da vas je ovaj laptop uspio barem malo zaintrigirati, a koji će se novi uređaj sljedeći naći na testu - doznajte subotom prijepodne u 'Tehnolovcu', samo na Kockici!