Novosti

Dennis Quaid, Tyrese Gibson i Hugh Laurie u nemilosrdnoj borbi za goli život usred surove pustinje Gobi

Fascinantna glumačka postava u napetom filmu 'Phoenixov let'

RTL.hr
19.11.2022 16:45

Kada su pilot teretnog aviona, Frank Towns ( Dennis Quaid ), i njegov kopilot AJ ( Tyrese Gibson ) poslani u Mongoliju da evakuiraju zaposlenike naftne kompanije, nisu ni sanjali da će rutinski let rezultirati borbom za goli život. Na putu ulaze u pješčanu oluju koja izaziva rušenje aviona usred pustinje Gobi, i to usred ljeta kada su vrućine najgore.

Letjelica je nepovratno uništena, a preživjeli su se nenadano našli usred pustinje s malim zalihama vode i nekoliko konzervi hrane. Situacija postaje očajna, ali pojavljuje se misteriozni i ekscentrični Elliot ( Giovanni Ribisi ) koji predlaže da od ostataka aviona sagrade novi i nazovu ga Phoenix. Kapetan Towns uvjeren je da je plan apsurdan, ali uskoro shvaća da nema izbora te nevoljko pristaje. Pod vodstvom Elliota počinju s izgradnjom aviona i nemogućim zadatkom koji im je jedina nada.

Remake filma iz 1965. godine sniman je u Namibiji i drži sefabule originala u kojemu su glumili Jimmy Stewart , Richard Attenborough i Ernest Borgnine. Izvorni scenarij napravljen je prema romanu istoga naslova koji je piscu Ellestonu Trevoru donio svjetsku slavu. S takvim predloškom, nije čudno što se nakon četrdeset godina prišlo novoj ekranizaciji. Skupina ljudi, u izoliranim uvjetima i ekstremnim okolnostima, nemilosrdno otkriva sve svoje slabosti, koje prije ili poslije izađu na vidjelo pod pritiskom tegobnoga položaja u kojem su se našli.