Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Komičarska i glumačka ikona

Deset činjenica koje niste znali o legendarnom Billu Murrayu

Američki filmski glumac koji je obilježio jednu filmsku eru svojom karizmom i bezizražajnim izrazom lica, vodio je vrlo zanimljiv život pun nepoznatih zanimljivosti. Od golemog izbora izdvojili smo samo one najzanimljivije.

Image

bill murray youtube bill murray youtube

Press/ 30.10.2015. u 15:21
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
  1. Murray je slučajno slomio nos filmskom kolegi Robertu De Niru tijekom snimanja kriminalističko-humorne drame „Jedna žena, dva muškarca“ 1993. godine.
  2. U filmu „Božićni duhovi“ iz 1988. godine pojavljuje se zajedno sa svoja tri brata Johnom Murrayjem, Joelom Murrayjem i Brian-Doyleom Murrayjem, koji se također bave glumom.
  3. Vlasnik je niželigaškog bejzbolskog tima „Riverdogsa“ iz Charlestona.
  4. Tijekom snimanja kultnog filma „Beskrajni dan“ dva puta ga je ugrizao svizac.
  5. Nema svog publicista, agenta, menadžera niti omiljenog šminkera i frizera, a putuje bez pratnje.
  6. Sofia Coppola, redateljica filma „Izgubljeni u prijevodu“, napisala je glavnu ulogu posebno za Murrayja. Nije ga osobno poznavala pa je za pomoć pri pronalasku prilično neuhvatljivog glumca zamolila oca, velikog Francisa Forda Coppolu. Kada je Murray pročitao scenarij, pristao je na ulogu istoga trena. Danas su on i Sofia jako dobri prijatelji.
  7. Zamjerio se nekim kolegama i suradnicima jer ima tendenciju prerađivanja i improviziranja kroz scenarije pa većina njegovih scena jedva sliči originalnoj verziji. Međutim, većina ih je u konačnici priznala da je on time zaista poboljšao film.
  8. Prije osam godina, Murray je priveden u stockholmsku policijsku postaju jer je pijan vozio vozilo za golf u ranim jutarnjim satima. U to je vrijeme sudjelovao na lokalnom golf-turniru i posudio je iznimno sporo vozilo kako bi došao do obližnjeg lokala. Kada ga je policajac zaustavio, Murray je odbio da mu se provjeri dah i utvrdi je li pijan, što je rezultiralo privođenjem u postaju, gdje su mu izvadili krv kako bi utvrdili pravo stanje stvari.
  9. Pristao je snimiti kultnu komediju i veliki komercijalni hit „Istjerivači duhova“ samo uz uvjet da prije snimi dramu „Brijačeva oštrica“ za koji je i napisao scenarij. Nakon što je prvi film postao veliki hit, a drugi, njegovom srcu bliži, se pokazao kao neuspješan, kako kod publike, tako i kod kritike, Murray se toliko razočarao da je četiri godine izbivao iz svijeta filma i u Sorboni učio francuski jezik.
  10. Još je jedna neobičnost karakteristična za Murrayja. Naime, poznat je po svojim neostvarenim projektima, poput odbijanja ponuda za razne filmove ili ne javljanja nakon dobivene uloge. U 80-ima je odbijao uloge poput one u horor satiri „Vještice s Eastwicka“, koja je kasnije pripala Jacku Nicholsonu, te glavne uloge u „Batmanu“, redatelja Tima Burtona prije nego što je za nju izabran Michael Keaton. Kasnije je bio u pregovorima za glavnu ulogu u iznimno popularnoj tragikomediji „Forrest Gump“, koja je u konačnici pripala Tomu Hanksu. Odbio je uloge u filmovima „Narod protiv Larryja Flinta“, „Philadelphia“, „Monsters Inc.“, itd. Odbijanje glavne muške uloge u filmu „Mala miss Amerike“ smatra jednim od rijetkih propusta u svojoj karijeri.

Billa Murraya gledajte u subotu u 13:50 sati u filmu "Golf klub" na RTL-u!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
zvijezda 'Južnog vjetra'

ZAVODNIK ODUVIJEK ILI? Pronašli smo fotografije fatalnog Miloša Bikovića s početka karijere, a evo kako je izgledao

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba