Novosti

Deveta sezona obožavanog sitcoma 'Moderna obitelj' od srijede na RTL2

Među najpopularnijim serijama produkcijske kuće 20th Century Fox svoje je mjesto našla i 'Moderna obitelj', koja se u kontinuitetu emitira već više od jednog desetljeća

RTL TV
11.11.2019 12:00

Upravo je to čini jednom od najznačajnijih humorističnih serija u povijesti televizije, ali i najdugovječnijim sitcomom na ABC-u, kanalu na kojem je premijerno prikazana u rujnu 2009. godine. Impresivne brojke od ukupno 368 nominacija i 117 osvojenih nagrada , od kojih se posebno ističe televizijski rekord od čak 5 Emmyja za najbolju humorističnu seriju, Zlatni globus te nagrade Američkih televizijskih kritičara, potvrđuju da se 'Modernoj obitelji' popularnost s godinama nije nimalo smanjila, već upravo suprotno - svaka je nova sezona bila iščekivanija od prethodne!

Moderna obitelj


Izvrsna energija i odrastanje pred kamerama

Još je jedna posebnost ovog obožavanog sitcoma zasigurno vrhunska glumačka postava koja se, za razliku od brojnih drugih serija, nije mijenjala od prve sezone. Dobra energija na setu, njihovo savršeno nadopunjavanje, zarazni humor te živopisni i zanimljivi likovi iz pera autora Christophera Lloyda i Stevena Levitana razlog su zašto su Ed O'Neill, Sofia Vergara, Ty Burrell, Julie Bowen, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet te mlade snage Rico Rodriguez, Sarah Hyland, Ariel Winter, Nolan Gould i Aubrey Anderson-Emmons nezamjenjivi tijekom svih 11 sezona serije .

I dok je jednima, poput Eda O'Neilla ('Bračne vode'), serija dala priliku da se još jednom dokažu kao kraljevi humorističnih serija, drugi svoju karijeru mogu zahvaliti upravo 'Modernoj obitelji', koja im je pružila zvjezdanu šansu koju su itekako dobro zgrabili. No jedna od zasigurno najposebnijih činjenica povezanih sa serijom jest ta da su se najmlađi glumci tijekom deset godina emitiranja doslovno mijenjali pred očima gledatelja, koji su iz sezone u sezonu mogli svjedočiti ne samo razvoju njihova glumačkog talenta, već ih i gledati kako odrastaju.

Moderna obitelj


U gostujućim ulogama ponovno velike holivudske face

Klan Pritchett-Dunphy-Tucker i u devetoj sezoni pokazuje nam iskrene, emotivne i ponekad uvrnute, ali uvijek urnebesno zabavne uspone i padove te obiteljske situacije s kojima se mogu poistovjetiti gledatelji svih generacija. Gloria će tako konačno morati pustiti Mannyja da se osamostali i krene na koledž, Claire i Phill i dalje će ostati previše zaštitnički nastrojeni prema svojim klincima Alex, Haley i Lukeu koji, više ili manje uspješno, pokušavaju balansirati između učenja, izlazaka i potrage za poslom, dok će se Mitchell i njegov suprug Cameron sa svojom darovitom kćeri Lily pripremati za zastrašujuće više razrede osnovne škole. Ni ova sezona nije razočarala kad je riječ o gostujućim ulogama. Osim holivudskih zvijezda kao što su oskarovka Mira Sorvino ('Moćna Afrodita') i komičar Billy Crystal ('Kad je Harry sreo Sally', 'Analiziraj ovo'), tu je i Chris Martin , frontmen megapopularnog Coldplaya.

Moderna obitelj

Devetu sezonu 'Moderne obitelji', koju je u prosjeku po epizodi gledalo devet milijuna Amerikanaca, sada premijerno pratimo i na RTL2 od srijede, 13. studenoga - svakim radnim danom u 22 sata.