Novosti

Dorian Ribarić novi je RTL-ov meteorolog!

Od večeras gledateljima RTL-a vremensku prognozu donosi 31-godišnji meteorolog Dorian Ribarić.

RTL
06.05.2020 10:42

Nakon nešto više od pet godina provedenih na N1, Ribarić se pridružuje RTL-ovu timu meteorologa pa će u sklopu RTL Vijesti" te središnje informativne emisije RTL Danas" donositi pregled meteoroloških zbivanja u zemlji.

Na RTL-u se pridružujem vrhunskom timu i nadam se da ću u budućnosti pomoći obogatiti njihov sadržaj. Nakon što sam kroz regionalnu formu dobro upoznao meteorološke specifičnosti zemalja u okolici, ovo je sada i prilika da se detaljnije posvetim prirodnim i meteorološkim fenomenima naše zemlje kojih, pak, ne nedostaje", ističe Dorian kojemu je Dunja Mazzocco Drvar bila i prva mentorica te ga je uvela u svijet sinoptike i televizijske meteorologije.

Dunja mi je još davno približila svoj, malo drukčiji pogled na vremensku prognozu, što su na najbolji mogući način prepoznali i gledatelji, a svaki je njezin savjet zlata vrijedan. Inače, studentske sam klupe dijelio sa Željkom Pogačić, koja mi je jako puno pomogla u pripremama na RTL-u", pojašnjava Dorian koji je sklonost prema prirodnim znanostima pokazivao još od najranijih dana.

Dorian Ribarić

Oduvijek me zanimalo kako neke prirodne stvari funkcioniraju pa sam odmalena pokazivao veliki interes za matematiku, fiziku i ostale prirodne znanosti, što je rezultiralo i Prirodoslovno-matematičkim fakultetom. Dolazim iz Veprinca, mjesta iznad Opatije, brda s izvrsnim pogledom na cijeli Kvarner i njegove često kišne oblake, a tu su ljudi i inače nešto više fascinirani vremenskim prilikama. Dodajmo tome da mi je mama iz Svetog Jurja pokraj Senja i dobar dio života živi s burom u leđima pa nekako meteorologiju i nisam mogao izbjeći", otkriva Dorian koji slobodno vrijeme provodi uz obitelj, djevojku i dvogodišnjeg sina, ali i košarku s kojom se bavi na poluprofesionalnoj razini.

Od dolaska u Zagreb prošao sam gotovo sve niže profesionalne i amaterske lige u gradu, a trenutno igram u nasljedniku zagrebačke Cedevite, Cedeviti junior u Prvoj ligi", kaže ovaj zaljubljenik u sport i meteorologiju kojeg od večeras gledatelji mogu pratiti u središnjoj informativnoj emisiji RTL Danas" od 18:30!