Novosti

Džungla, Jane i gorile njegovi su najbolji prijatelji!

Legenda o Tarzanu kakvoj ste se nadali.

Press
01.04.2017 07:23

U 19. stoljeću britanski bračni par sa svojim tek rođenim djetetom uspijeva pobjeći iz pakla broda u požaru. Od ostataka broda par gradi kuću na drvetu, no leopardi naprasno prekinu njihov pokušaj preživljavanja u džungli. Nasreću, novorođenče spasi gorila Kala, koja je začula dječji plač. Iako se Kalin partner Kerchak protivi prisvajanju malenog dječaka, Kala ga odgaja kao svoje dijete te ga nazove Tarzan . Nekoliko godina kasnije Tarzan se sprijatelji s ostalim gorilama i drugim životinjama te tako postane član brojne životinjske družbe.

Veliki Disneyev hit iz 1999., nastao prema priči Edgara Ricea Tarzan of The Apes" jedina je animirana priča o Tarzanu jednog velikog filmskog studija te je u vrijeme realizacije s budžetom od 130 milijuna dolara bio najskuplji animirani film ikada produciran.

Phil Collins napisao je glazbenu temu filma te za nju dobio Oscara i Zlatni globus, dok je film osvojio još 9 drugih nagrada i zaradio 24 nominacije na najvećim svjetskim festivalima. Ovu čarobna i bezvremenska priča, koju su režirali Chris Buck (Pohochontas") i Kevin Lima (Začarana", 102 dalmatinca") sinkronizirana je i na hrvatski, a glasove su podarili Antea Kalinić, Mirela Brekalo, Pjer Meničanin i drugi.

Disney dan započnite Tarzanom u 08:20!