Nekoliko je stvari najbitnijih za dobar roštilj - dobro društvo i još bolja volja! Ipak, to nije dovoljno da bismo omastili brk ovim vrhunskim delicijama!
Zlatno pravilo dobrog roštilja je dobra vatra. Ove godine prvi put ne koristimo ugljen, nego - vinovu lozu!", otkrio je svoju kulinarsku tajnu Vladimir Pantović , bivši sudionik RTL-ova gastro showa, koji se zajedno s bračnim parom Jovanović i Doris Vlah natjecao na prvenstvu roštiljanja na zagrebačkom Jarunu.
Bitno je koristiti male daščice za potpalu i neki ugljen da održava visoku temperaturu, pogotovo za velike komade mesa da se ono što prije zatvori, ali da iznutra ostane sočno.", rekao je Dragan Jovanović, dok Doris priznaje da meso rado premazuje ružmarinom i listovima lovora kako bi dobilo jak okus.
Marinade i ''pacevi'' dobro su došli... Oni će mesu dati poseban okus, no Vladimir preporučuje da se vratinu samo posoli i dobro naulji, dok ćevape treba napraviti u omjeru 80:20 kada je u pitanju mješavina junetine i svinjetine.
S roštiljem je kao i sa znanjem - što više ponavljate, rezultat je bolji! U slast!