Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
večeras u 20:15 na RTL2

Emilio Estevez i Samuel L. Jackson u kultnoj krimi-komediji 'Besmrtno oružje'

Odlična parodija na 'Smrtonosno oružje' i neke od najpoznatijih akcijskih filmova

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 31.7.2021. u 15:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Detektivi Jack Colt i Wes Luger svakodnevno se susreću s opasnostima u vidu psihotičnih zločinaca, zavodljivih žena i smrtonosnih pirana, u ovoj urnebesnoj policijskoj parodiji serijala „Smrtonosno oružje“.

Jedna od najboljih istražiteljica policije Los Angelesa ubijena je jer se domogla mikrofilma s receptom za pravljenje keksa od kokaina. Naravno, mikrofilm je ukraden, a Americi prijeti velika opasnost distribuiranja droge lukavim putem, na prvi pogled bezopasnih keksića. Kako bi spriječili apsolutnu katastrofu, u pomoć je pozvan nezadrživi iskusni detektivski par Jack Colt (Emilio Estevez) i Wes Luger (Samuel L. Jackson), ali čini se kako njih dvojica probleme puno lakše stvaraju, nego rješavaju...

https://thumbs.gfycat.com/HandsomeAlertBaldeagle-size_restricted.gif

Čest slučaj kod parodiranja poznatih filmskih naslova jest taj da gledatelj koji nije gledao izvorne filmove ne može u potpunosti uživati u izvrnutim scenama i parodirajućim šalama, ali redatelj Gene Quintano je ovdje taj problem riješio napunivši film neprestanom akcijom, urnebesnim šalama i sjajnim glumačkim izvedbama. „Besmrtno oružje“, tako, osim što je iznimno uspjela parodija zahvaljujući kojoj ćete filmove iz serijala „Smrtonosno oružje“ gledati drugim očima, ujedno je i iznimno zabavan i vrckast film oslonjen na vlastite noge. Dvojac razuzdanih detektiva utjelovljuju pomalo zaboravljeni, ali uvijek sjajni, Emilio Estevez i veliki Samuel L. Jackson koji se svojim ulogama u filmovima kao što su „Pakleni šund“ ili „Jackie Brown“ vinuo u sam vrh holivudskih glumaca.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Čestitamo

Marijana Batinić čestitala suprugu Mateju rođendan: Jeste li znali da je mlađi od nje?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba