Novosti

EURO 2020.: Uz prijenos i analize utakmica, RTL donosi i drugu stranu rukometa

Europsko rukometno prvenstvo iz Austrije, Švedske i Norveške pratite na kanalima RTL-a od 9. do 26. siječnja 2020.!

RTL TV
30.12.2019 14:54

Europsko prvenstvo u rukometu za muškarce, koje se održava u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, počinje 9. siječnja 2020., a svi obožavatelji sporta utakmice će moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a, na RTL2 te na online platformi RTLplay. Riječ je o više od 50 utakmica, a s posebnim nestrpljenjem se čekaju one hrvatske reprezentacije.

Utakmice će iz Graza komentirati Filip Brkić s proslavljenim rukometašem Nikšom Kalebom, gdje Hrvati na dan otvorenja igraju svoju prvu utakmicu prvenstva protiv Crne Gore. U zagrebačkom studiju domaćin će biti Marko Vargek, koji će utakmice pratiti s Petrom Metličićem i Dragom Vukovićem, kojima je ovo prva komentatorska uloga.

"Sva smo se trojica družili kada smo snimali reklamne spotove za Europsko prvenstvo i vrlo brzo smo kliknuli. To je najvažnije. Momci su spontani po prirodi i vjerujem da će se to vidjeti na van. Pripreme su međusobno upoznavanje i opuštanje kako bi u studiju bez ikakvih kočnica mogli raditi emisije. Oni su jako motivirani za novi projekt, rukomet im je u malom prstu, Metličić je trener, a Vuković je prije šest mjeseci završio svoju rukometnu karijeru. Mislim da su dobra dalmatinska kombinacija", kaže Marko Vargek.

U Austriju putuju i dvije RTL-ove novinarke koje će pratiti zbivanja na terenu, ali i oko njega. Maji Oštro Flis ovo je treće rukometno prvenstvo koje prati, a veseli se gledateljima donositi drugu stranu sporta, kao i života samih sportaša.

Maja Oštro

Raditi rukometna prvenstva definitivno mi je jedan od posebnih zadataka. Zanimljivo mi je jer rukomet prate svi, obitelji, žene, djeca... Moj je zadatak približiti drugu stranu rukometa, što preko igrača, stožera, pokazati zakulisna događanja koja nemamo priliku često vidjeti. Svakako je prednost što u Austriji živi jako puno Hrvata pa će brojni navijači i gledatelji imati svoju ulogu u kreiranju sadržaja", poručuje Maja. Taj 9. siječnja s veseljem čeka i Ines Goda, koja će se javljati s terena s prvim reakcijama igrača i izbornika uoči i nakon utakmica Kauboja.

Pripreme su u završnoj fazi. Odbrojavam dane do polaska u Graz i početka Europskog prvenstva. Uzbuđena sam i sretna, jedva čekam tu prvu utakmicu Hrvatske i Crne Gore. Kao i prošle godine, očekujem da će nakon tog probijanja leda sve nekako biti lakše. RTL je okupio sjajnu ekipu na ovom projektu i nadam se da će i naši gledatelji biti zadovoljni svime što smo im pripremili, a ove godine ima doista puno novosti. Trudit ćemo se biti još zanimljiviji, prisutniji, brži i bolji. Visoko smo si postavili ljestvicu i vjerujem da nećemo razočarati", poručuje Ines Goda, a odgovara i na vječno pitanje do koje faze može dogurati naša reprezentacija na Euru.

Ines Goda

Veselim se vidjeti na okupu našu reprezentaciju i izbornika Linu Červara jer mi je uvijek posebno zadovoljstvo raditi s njima. Vjerujem u odličnu atmosferu i na terenu i izvan njega. Pripreme, kako čujem, idu prema planu, nadam se da će nas do početka prvenstva zaobići ozljede, a onda je sve moguće", poručuje Ines.

Europsko rukometno prvenstvo iz Austrije, Švedske i Norveške pratite na kanalima RTL-a od 9. do 26. siječnja 2020.!