Novosti

Evo gdje je danas redatelj kultnih 'Smogovaca'!

Svi stariji od 20 godina, ali i dobar dio mlađih generacija, odrastali su uz Smogovce". Ta kultna serija obilježila je hrvatsku kinematografiju, obilježila je glumce koji su u njoj igrali, gledatelje, ali i Milivoja Puhlovskog.

Press
19.04.2018 15:18

Danas 71-godišnji redatelj imao je svega 35 godina kada su rođeni Smogovci". I priznaje, to je projekt koji mu je obilježio karijeru i život.

No, Puhlovski je neumoran i trenutno je posvećen seriji Dragi susjedi", koja se u subotu počinje prikazivati na RTL-u u 22 sata. Riječ je o sitcomu koji kroz kratke i zabavne skečeve donosi svakodnevne situacije u jednoj, naizgled, sasvim običnoj zgradi.

Milivoj Puhlovski

Što gledatelji mogu očekivati u RTL-ovom sitcomu Dragi susjedi"?

Mogu očekivati zabavu, ali mogu očekivati i da će pronaći sebe, odnose sa svojim bližnjima, sa svojim susjedima...

Je li za vas svaki projekt nešto novo ili ipak s vremenom uđete u šablonu?
Apsolutno da, svaki projekt je nešto novo, čak i kad se radi o istom žanru, primjerice o komediji, kakvi su Dragi susjedi". To je jedan sasvim novi život, novi sadržaj, novi likovi. Kao da ste se rodili ponovno. To je možda razlog zašto neki glumci i neki redatelji kao da su s godinama sve mlađi.

Često se voli reći da Hrvati nisu duhovit narod i nekako uvijek više hvalimo susjede. Je li iz takve prizme zahtjevno nasmijati Hrvate?

Ja bih rekao da je to istina, Hrvati nisu ni smiješan ni duhovit narod. Serije koje su bile smiješne isključivo su dijalektnog tipa, poput Našeg malog mista" ili Mejaša". Neki općeniti humor u Hrvata zapravo ne postoji i zato Hrvati vole taj srpski ili, pak, bosanski humor.

Izjavili ste jednom da se zapravo ne volite družiti s glumcima, da ste vuk samotnjak. Zašto?

Da budem iskren, oni su meni privatno dosadni i previše pričaju. Veći dio mojeg redateljskog posla se odnosi na to da njih odaberem, a ne da toliko radim s njima. Moj kolega na seriji Dragi susjedi" Marko Manojlović puno bolje rade s glumcima, a ja možda malo bolje radim s kamerama.

milivoj puhlovski

Uz vaše ime neminovno idu Smogovci". Je li vam možda žao što se u cijelom vašem dugogodišnjem radu zapravo uvijek spominju Smogovci" ili ste ipak ponosni što imate seriju koju pamte generacije?

E to nikad ne znam! Da nisam radio Smogovce", možda bih napravio neki fantastičan film, a možda ne bih napravio ništa. Što bi bilo kad bi bilo...

Ali je sigurno lijepo što ste dio djetinjstva i odrastanja mnogih?

To mi je svakako lijepo. Nešto će ostati za mnom. Imam razloga biti ponosan.

A rad Milivoja Puhlovskog na seriji Dragi susjedi" gledatelji mogu vidjeti već ove subote u 22 sata na RTL-u!