Play ponuda
Play ponuda
Milivoj Puhlovski

Evo gdje je danas redatelj kultnih 'Smogovaca'!

Svi stariji od 20 godina, ali i dobar dio mlađih generacija, odrastali su uz „Smogovce“. Ta kultna serija obilježila je hrvatsku kinematografiju, obilježila je glumce koji su u njoj igrali, gledatelje, ali i Milivoja Puhlovskog.

Image
Foto: rtl
Press/ 19.4.2018. u 15:18
Play ponuda

Danas 71-godišnji redatelj imao je svega 35 godina kada su rođeni „Smogovci“. I priznaje, to je projekt koji mu je obilježio karijeru i život.

No, Puhlovski je neumoran i trenutno je posvećen seriji „Dragi susjedi“, koja se u subotu počinje prikazivati na RTL-u u 22 sata. Riječ je o sitcomu koji kroz kratke i zabavne skečeve donosi svakodnevne situacije u jednoj, naizgled, sasvim običnoj zgradi. 

Image
Foto:
Image

Što gledatelji mogu očekivati u RTL-ovom sitcomu „Dragi susjedi“?

Mogu očekivati zabavu, ali mogu očekivati i da će pronaći sebe, odnose sa svojim bližnjima, sa svojim susjedima…

Je li za vas svaki projekt nešto novo ili ipak s vremenom uđete u šablonu?
Apsolutno da, svaki projekt je nešto novo, čak i kad se radi o istom žanru, primjerice o komediji, kakvi su „Dragi susjedi“. To je jedan sasvim novi život, novi sadržaj, novi likovi. Kao da ste se rodili ponovno. To je možda razlog zašto neki glumci i neki redatelji kao da su s godinama sve mlađi.

Često se voli reći da Hrvati nisu duhovit narod i nekako uvijek više hvalimo susjede. Je li iz takve prizme zahtjevno nasmijati Hrvate?

Ja bih rekao da je to istina, Hrvati nisu ni smiješan ni duhovit narod. Serije koje su bile smiješne isključivo su dijalektnog tipa, poput „Našeg malog mista“ ili „Mejaša“. Neki općeniti humor u Hrvata zapravo ne postoji i zato Hrvati vole taj srpski ili, pak, bosanski humor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Izjavili ste jednom da se zapravo ne volite družiti s glumcima, da ste vuk samotnjak. Zašto?

Da budem iskren, oni su meni privatno dosadni i previše pričaju. Veći dio mojeg redateljskog posla se odnosi na to da njih odaberem, a ne da toliko radim s njima. Moj kolega na seriji „Dragi susjedi“ Marko Manojlović puno bolje rade s glumcima, a ja možda malo bolje radim s kamerama.

Image
Foto:
Image

Uz vaše ime neminovno idu „Smogovci“. Je li vam možda žao što se u cijelom vašem dugogodišnjem radu zapravo uvijek spominju „Smogovci“ ili ste ipak ponosni što imate seriju koju pamte generacije?

E to nikad ne znam! Da nisam radio „Smogovce“, možda bih napravio neki fantastičan film, a možda ne bih napravio ništa. Što bi bilo kad bi bilo…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
VELIKA NOVOST

Paulina se uselila u novu kuću, a za RTL.hr otkrila tko još živi s njom: 'Došlo je do velikog preokreta'

Ali je sigurno lijepo što ste dio djetinjstva i odrastanja mnogih?

To mi je svakako lijepo. Nešto će ostati za mnom. Imam razloga biti ponosan.

A rad Milivoja Puhlovskog na seriji „Dragi susjedi“ gledatelji mogu vidjeti već ove subote u 22 sata na RTL-u!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Čestitamo!

Rodila je Jana iz 'Superpara': Pobjednici prve sezone dobili su sina, evo kako će se zvati

Play ponuda

Više s weba