Salate, voće, povrće... u vrtu ima svega, ali treba to sve znati pametno skombinirati. Donosimo vam prijedlog za nekoliko jela koja savršeno odgovaraju temperaturama iznad 30 Celzijusa i ne zahtijevaju puno vremena za pripremu.
Kuhana piletina ili, pak, pečena piletina (na kokosovu ulju) uz tikvice, brokulu ili neko drugo povrće uvijek je dobar as iz rukava. Izbjegavajte krumpir, ali i rižu.
Tjestenina s tunom, tjestenina s povrćem, tjestenina s piletinom... Zasitno i hranjivo, ali birajte integralnu tjesteninu.
Kakvo bi to bilo ljeto kada ne biste konzumirali ribu? Mnogima najdraža varijanta je riba s roštilja začinjena samo maslinovim uljem te eventualno češnjakom i peršinom. Prilog može biti blitva, špinat ili povrće sa žara.
Odlična varijanta je i hladna salata s tunom u koju možete dodati baš sve povrće koje volite.
Ljeto svima donosi opuštenost i veselje pa s takvim stavom treba pristupiti i kuhinji.