Play ponuda
Play ponuda
Večeras u 20 sati

Fascinantan Disneyev animirani film 'Coco i velika tajna' večeras na RTL-u!

Ne propustite izuzetan animirani film koji će dirnuti i oduševiti i velike i male gledatelje

Image
RTL.HR/ 29.8.2021. u 10:00
Play ponuda

U Meksiku, u Santa Ceciliji Miguel sanja da jednog dana postane glazbenik, no u njegovoj obitelji to je zabranjeno. Naime, Miguelovu praprabaku Imeldu i njezinu kćer Coco ostavio je suprug kako bi se mogao posvetiti glazbenoj karijeri. Nikada se nije vratio svojoj obitelji pa je Imelda zabranila glazbu u njihovim životima i započela postolarski posao. Miguel sada živi s Cocom i obitelji, koji su svi postolari. Danas je Coco u poznim godinama, pati od gubitka pamćenja i vrlo je šutljiva. No ipak, iako glazba u obitelji nije dozvoljena, Miguel idolizira slavnog glazbenika Ernesta de la Cruza te u tajnosti vježba gitaru. Na Dan mrtvih, na oltaru Miguel ugleda fotografiju Coco i njezinih roditelja. Lice šukundjeda je otrgnuto s fotografije, no Miguel pronalazi i skriveni odjeljak na oltaru na kojem ugleda sliku prapradjeda kako drži poznatu Ernestovu gitaru. Miguel zaključi da je on Ernestov prapraunuk, te se odluči prijaviti na talent show iako se njegova obitelj tome protivi.

Ponajbolja animacija posljednjih 10-ak godina u svijetu, 'Coco i velika tajna' donosi priču o 12-godišnjem dječaku Miguelu, koji je slučajno prebačen u zemlju mrtvih. Tamo susreće svog prapradjeda glazbenika koji od njega traži da ga vrati među žive, ali ujedno želi vratiti glazbu u obitelj, koja je od njegovog tajanstvenog odlaska zabranjena.

Hvaljena animacija stiže iz Pixar studija, nastala prema ideji Leeja Unkricha, koji ju je zajedno s Adrianom Molinom i režirao, dok su scenarij napisali Molina i Matthew Aldrich. Inspiracija ove nježne i zabavne animacije pronađena je u meksičkom prazniku Dana mrtvih te je zasluženo obasipana lovorikama zbog animacije, glasovnih izvedbi, glazbe, dirljive priče, ali i zbog poštovanja koji je film pokazao prema meksičkoj kulturi. Pa je tako ova izvrsna obiteljska animacija, koja promišljeno pristupa važnim temama i odnosima u obitelji, osvrće se prema jednoj kulturi te malim gledateljima objašnjava nikada jednostavnu temu života i smrti, osvojila dvije Oscar nagrade - za najbolji animirani dugometražni film i najbolju originalnu pjesmu ('Remember Me') te nagradu za najbolji animirani film na dodjeli nagrada BAFTA, Zlatne globuse, Critic's Choice Movie i Annie nagrade. 'Coco' je zaradio preko 807 milijuna američkih dolara širom svijeta te se našao na listi animacija s velikom zaradom na kinoblagajnama.

https://i.pinimg.com/originals/12/a9/44/12a9449b191dbeddd0b35511b567275c.gif
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ČESTITAMO

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Omiljena TV meteorologinja udala se u bajkovitoj vjenčanici!

Play ponuda

Više s weba