Novosti

Filip Hrgović u noći sa subote na nedjelju u pohodu na novu pobjedu – samo na RTL-u!

Hrvatski boksač Filip Hrgović u noći sa subote na nedjelju, točnije u 3:45 minuta, bori se protiv Rydella Bookera, a prijenos će biti na RTL-u uz komentatore Filipa Brkića i Željka Mavrovića. Repriza borbe je u nedjelju u 14:15, također na RTL-u!

RTL.hr
03.11.2020 11:00

Krajem rujna ove godine Hrgović je upisao novu pobjedu nokautom u drugoj rundi protiv Alexandrea Kartozije, proslavio 11. trijumf za redom te odlučno krenuo dalje prema svjetskom tronu. Novi Hrgovićev (11-0, 9 KO) protivnik bit će Rydell Booker (26-3, 13 KO) 7. studenog u Hard Rock Liveu, Seminole Hard Rock Hotel & Casino Hollywood, na Floridi.

Bit će to druga borba za hrvatsku senzaciju El Animala", kako ga nazivaju strani mediji, u svega tri mjeseca i drugi odlazak u SAD. Sjećamo se, Hrgović je u MGM National Harboru u Marylandu svladao Gregoryja Corbina. Rydell Booker iz Detroita bivši je Hrgovićev sparing partner, bivši je Mid West/ Mid American/ Michigan prvak u lakoteškoj te bivši broj jedan u SAD-u među amaterima. Posljednju borbu Booker je imao u rujnu s Kubratom Pulevim, aktualnim izazivačem Anthonyja Joshue i pretendenta na sve njegove naslove. Kubrat se morao dobro potruditi da svlada Bookera na bodove.


Glavna atrakcija ove velike boksačke noći na Floridi američka je zvijezda Devin Haney

"Jedva čekam vratiti se u Ameriku da se ponovno borim", rekao je 28-godišnji Zagrepčanin. "Booker je vješt borac. Dobro se potukao s Kubratom Pulevom i boksao do kraja te čak bio bolji u privih nekoliko rundi. Mislim da mogu bolje od Kubarta. Želim ostaviti dojam i završiti borbu ranije. Booker je bio jedan od mojih sparing partnera prije borbe s Gregoryjem Corbinom. Poznajem ga dobro, baš kao i on mene, pa se radujem borbi. Posjeduje dobre vještine i tehniku, ali ja ću biti bolje pripremljen i u boljoj formi. Mislim da neće moći podnijeti moju snagu i pritisak! Hrgovićev promotor Nisse Sauerland vjeruje da će ovakav zaposlen kraj 2020. godine biti savršena priprema za Hrgovićev napad na svjetski naslov 2021. godine, predviđajući još i nokaut 7. studenoga kojim će Hrgović završiti borbu.

Glavna atrakcija ove velike boksačke noći na Floridi američka je zvijezda Devin Haney, koji brani WBC naslov u lakoj kategoriji protiv Yuriorkisa Gamboe. Haney (24-0, 15 KO) se vraća po prvi put nakon studenog 2019. i ozljede desnog ramena. Prvi Haneyev izazivač Gamboa (30-3, 18 KO) bivši je ujedinjeni svjetski prvak u perolakoj kategoriji i kubanski junak, nakon osvajanja zlatne olimpijske medalje, koji namjerava postati prvak u dvije kategorije. Te večeri susrest će se i kineska zvijezda Zhilei Zhang (21-0, 18 KO) i Amerikanac Devin Vargas (22-6, 9 KO), a nastupit će i tri mlade zvijezde - Reshat Mati (7-0, 5 KO), Raymond Ford (6-0, 2 KO) i Arthur Biyarslanov (6-0, 5 KO) te Souleymane Cissokho (11-0 7 KOs) Arthur Biyarslanov ( 6- 0, 5 KO) i Darren Cunningham (11-0, 6 KO).