Novosti

Film koji vas tjera na odgovor: biste li izabrali svoje biološko dijete ili ono koje ste odgojili?

Japanski film "Kakav otac, takav sin", koji je režirao Hirokazu Kore-eda, dobitnik nagrade žirija u Kanu, kroz priču o posljedicama zamjene beba otvara pitanja što je zapravo prava ljubav, sreća i da li je materijalno zadovoljstvo suština života u 21. stoljeću.

Press
26.11.2017 16:20

Ryota Nonomiya (Masaharu Fukuyama) uspješan je poslovni čovjek, toliko fokusiran na posao da zanemaruje suprugu Midori (Machiko Ono) i sina Keita (Keita Ninomiya). No jednog dana doktori iz bolnice u kojoj je Keita rođen pozovu ih na razgovor. Kada par stigne u bolnicu dozna da je nakon poroda njihov biološki sin Ryusei (Shôgen Hwang) zamijenjen za Keitu, dječaka kojeg su odgojili kao svoga. Ubrzo Ryota i Midori upoznaju par koji odgaja njihovog biološkog sina i živi u manjem mjestu te, iako nemaju ambicija poput Ryota, oni bolje razumiju što je potrebno djetetu i kako obitelj treba funkcionirati.

Veliki japanski redatelj, čiji filmovi (Still Walking", Nobody Knows", Our Little Sister"), redovno završavaju na najboljim svjetskim festivalima, 2013. je snimio odličan Kakav otac, takav sin", koji je bio nominiran za Zlatnu palmu te je na nekolicini drugih smotri filmova prošao prilično zapaženo ili je osvojio nagrade. I zaista, radi se o provokativnoj priči koja potpuno osvoji gledatelja, izvanredne glume, ne samo Masaharu Fukuyame, već i djece, Shôgena Hwanga i Keite Ninomiya, po čemu je Koreeda i poznat - da zna raditi s malim glumačkim talentima. Dirljivo napisan i jako dobro snimljen, ovo je film zbog kojeg ćemo odvojiti vrijeme jer znamo da ćemo dobiti nešto posebno uzvrat.

Film "Kakac otac, takav sin", ne propustite u ponedjeljak, 27. studenog u 2:40 sati, na RTL2!