Play ponuda
Play ponuda
Sretan rođendan!

Filmska ikona Terence Hill ne misli na mirovinu, danas slavi 82. rođendan i još uvijek snima

Njegova glumačka karijera traje 70 godina s čime se malo tko može pohvaliti

Image
RTL.HR/ 29.3.2021. u 12:00
Play ponuda

Terence Hill, pravim imenom Mario Girotti, rođen je 29. ožujka 1939. u Veneciji, a glumiti je počeo već kao mali. Prva uloga bila mu je u filmu 'Il viale della speranza' 1953. Nastavio je raditi kao glumac kako bi si mogao platiti školovanje i kupiti motocikl. No, nakon tri godine studiranja klasične književnosti na Sveučilištu u Rimu, odlučio se ipak potpuno posvetiti glumi.

S Budom Spencerom snimio je više od 20 filmova, uglavnom komedija, koje su postale kultni filmovi u Europi. Prvi put su zajedno glumili dok su obojica još bili sporedni likovi u filmu 'Hannibal' 1959. Pravi uzlet legendarnog dvojca započeo je 1967., kad se Girotti vratio u Italiju, promijenio ime i snimili su svoj prvi film 'Bog oprašta... ja nikada!'. Njihov najpopularniji film je 'Zovu me Trinity' iz 1970., a posljednji zajednički 'Troublemakers' snimili su 1994. godine.

Suradnja je počela slučajno kada je Terence Hill došao na set jednog filma zamijeniti ozlijeđenog glumca. "Nikada nas više nisu razdvojili jer smo 'kliknuli' na prvu, ne znamo zašto, ali je čarobno funkcioniralo," rekao je Terence Hill u jednom intervjuu.

Terence je posljednjih 20 godina snimio 13 sezona talijanske kriminalističke serije 'Don Matteo', a njezin kraj još nije najavljen. Na velikom platnu posljednji put se pojavio prije par godina u drami 'My Name Is Thomas' koju je i sam režirao te bio koscenarist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Uz režiju, pisanje scenarija i glumu, svoju kreativu je prenio i na odjevne i ukrasne predmete te pokrenuo webshop na kojem se prodaje odjeća i razni ukrasni predmeti s motivima iz njegovih legendarnih filmova.

Neumornog Terencea Hilla gledajte u akcijskoj komediji 'Superpolicajci iz Miamija' u petak u 21:20 na Kockici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
DONOSIMO RECEPT

Domaći trganci baš su za prste polizati! Evo kako ih Marina sprema

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kad znaš što želiš

/BIOGRAFIJA/ Željka Klemenčić: Bivša urednica Playboya kuhati je počela iz hobija i s vremenom postala vrsni gastroguru

Play ponuda

Više s weba