Novosti

Frano Lasić danas slavi 68. rođendan! Znate li što je studirao?

Vječno mladog Franu Lasića gledajte u serijama 'Ruža vjetrova' i 'Budva na pjeni od mora'

RTL.hr
12.11.2022 17:15

Frano Lasić rođen je 12. studenoga 1954. u Rijeci, no ubrzo je s roditeljima preselio u Dubrovnik gdje je odrastao. Još se u srednjoj školi zaljubio uglumu i nastupao je u dubrovačkom kazalištu 'Marin Držić'. Na sveučilištu u Dubrovniku diplomirao je strojarstvo, no time se nikada nije bavio.

Filmski debi imao je 1978. godine u kultnoj antiratnoj drami Lordana Zafranovića 'Okupacija u 26 slika', koja je bila nominirana za Zlatnu palmu u Cannesu te jeosvojilaVeliku zlatnu arenu u Puli.

Najzapaženija filmska uloga mu je ona anksiozna intelektualca Melkiora Tresića u 'Kiklopu' Antuna Vrdoljaka 1982. godine, za koji je scenarij napisan po istoimenom romanu Ranka Marinkovića. Godine 1983. Frano je otišao u SAD, gdje provodi sedam godina i završava studij produkcije i glume. Kraće vrijeme živio je i u Engleskoj te Beču.


Glumio u tri popularne RTL-ove serije

U ulozi Marinka Ružića gledali smo ga u prvoj hrvatskoj sapunici 'Zabranjena ljubav'. U dramskoj seriji 'Ruža vjetrova' utjelovio je Milivoja Matoševića u 136 epizoda.

Frano Lasić Branka Pujić rođendan torta

U trećoj sezoni popularne serije 'Budva na pjeni od mora' Lasić glumi punokrvnog negativca, grofa Graziana.


Druga ljubav – glazba

Godine 1983. Frano je nastupio na Splitskom festivalu sa skladbom Đela Jusića 'Zagrljeni' koja je postala svevremeni hit. Iste godine njegova autorska skladba 'Volim te, budalo mala' bila je pobjednica Zagrebfesta.

Godine 1984. objavio je prvi album 'Zašto tako strašno', a nakon gotovo 30 godina stanke, 2016. godine, objavio je drugi album. Kažu da se Frano baš zbog supruge Milene vratio staroj ljubavi, glazbi.


Blažen među ženama

Lasić iz prvog braka s Majom Nikšić ima 40-godišnjeg sina Janka. 1983. godine oženio je Ljiljanu iz Beograda. Brak je okončan nakon samo 21 dan i više nisu u kontaktu. Sa slovenskom manekenkom Živom Stupnik vjenčao se 1993. godine te imaju 26-godišnju kćer Linu i 23-godišnjeg sina Luku.

U svibnju 2015. Frano se nakon tri godine veze vjenčao s 30 godina mlađom likovnom umjetnicom i modnom dizajnericom, Milenom Matić iz Beograda. Krajem 2020. postali su roditelji malenog Nikolasa.