Novosti

Fury vs. Schwarz: Boksački spektakl uživo iz Las Vegasa u nedjelju na RTL-u!

Prijenos meča između Nijemca te kontroverznog i jednog od najboljih boksača svijeta, Furyja, pratimo u nedjelju u 7 sati uz komentare Filipa Brkića i Marija Preskara

RTL.hr
10.06.2019 10:20

Linearni prvak teške kategorije, 30-godišnji Tyson Fury (27-0-1, 19 KO) ponovno će stati u ring 16. lipnja u MGM-u, u Las Vegasu, a protivnik će mu biti neporaženi 24-godišnji njemački teškaš Tom Schwarz (24-0), koji je do sada protivnicima zadao 16 nokauta, no nije imao posla s tako dobrim boksačem kao što je Tyson Fury. Prijenos meča između Nijemca, koji se nalazi na drugom mjestu WBO ranga, boksača u posjedu WBO internacionalnog pojasa, te kontroverznog i jednog od najboljih boksača svijeta, Furyja, pratimo u nedjelju u 7 sati uz komentare Filipa Brkića i Marija Preskara.

U prosincu prošle godine Deontay Wilder i Fury priredili su nam borbu za pamćenje, koja je završila neodlučeno te, iako je uzvrat bio dogovoren gotovo istog trena, Tysonov prelazak novom promotoru - Top Rank Promotions, značio je kraj dogovora i revanša, barem za sada. Sjedinjene Američke Države su mjesto najvećih boksačkih promotora, tržišta i zarade te povijesno najvećih borbi pa se tako većina profesionalnih boksača trudi predstaviti publici u SAD-u, stvoriti ime, kao recimo naš Filip Hrgović, ili se financijski osigurati, poput Britanca Tysona Furyja, no, jednako tako, istovremeno i okrenuti novi list i pronaći nove izazove. I dok broadcaster ESPN, promotor Top Rank i menedžer Frank Warren s jedne strane predstavljaju Furyja, Wilderove borbe prenose na Showtimeu te, iako je Wilderov menadžer Shelly Finkel uvjeren da će se jednog dana postići dogovor koji bi omogućio borbu i TV prijenos, za sada od svega nema ništa.


Schwarzova posljednja žrtva" bio je Hrvat

No zato, prvi idući protivnik Furyju je Schwarz, protiv kojeg Fury glasi kao apsolutni favorit, no, ipak, prisjetimo se kako je nedavno Ruiz iznenadio Joshuu pa treba biti jako oprezan u prognozama jer Schwarz je ambiciozan i željan potvrde te bi se mogao pokazati vrlo opasnim za Furyja. Zanimljivo, Schwarzova posljednja žrtva" bio je Hrvat Kristijan Krstačić a 2017. je nokautom u drugoj rundi oduzeo WBO internacionalni pojas Adnanu Redžoviću iz Bosne i Hercegovine.

Fury najavljuje pravu invaziju i podršku Engleza i Iraca u Las Vegasu, u gradu koji je rekao da neće posjetiti dok se prvo ne predstavi u ringu, što će mu sada i uspjeti. Za šest godina mlađeg Nijemca borba s Furyjem je san koji se ostvaruje te on sam dodaje da cijeni Furyja, no mladi boksač ne ide se samo ukazati američkom auditoriju, već zabilježiti svoj dvadesetpeti trijumf, stoga, nakon svega rečenog, očekujemo sjajnu borbu!