Novosti

Gdje su danas glumci serije 'Mućke'? Sve je šokiralo to da Del Boy i Rodney nisu u kontaktu, no serija i...

Mnogi su preminuli, a glavni protagonisti već nekoliko godina nisu u kontaktu. Ne postoje nesuglasice, već su se, prema riječima Nicholasa Lyndhursta, udaljili

RTL.hr
17.12.2022 20:00

Jedna je uloga obilježila njihovu karijeru, a iako je prošlo 19 godina od snimanja, mnogi do danas nisu imali važnija i bolja televizijska i filmska ostvarenja. Legendarne "Mućke" , koje su gledateljima tijekom devet sezona donijele brojne komične zgode i nezgode obitelji Trotter te njihovih prijatelja, proglašene su najgledanijom serijom u povijesti britanske televizije, a dobar humor u kombinaciji sa sjajnim glumačkim izvedbama pokazali su se kao dobitna kombinacija jer svaka je nova sezona bila gledanija od prethodne. Serija se emitirala od 1981. do 2003. godine, a glavnim je glumcima donijela priznanje publike i planetarnu slavu na kojoj i danas žive. 'Mućke' su bezvremenska televizijska poslastica koju možete pogledati na još boljoj i atraktivnijoj PLAY platformi. A gdje su danas popularni glumci? Nažalost, mnogo njih je preminulo, a publiku je nedavno rastužila informacija kako Del Boy i Rodney nisu u kontaktu.


Sir David Jason

"Odradio sam svoj dio posluživanja po restoranima, pranja auta, čega god. Jedno vrijeme radio sam i kao električar, a okušao sam se i u uređenju interijera. Ali polako mi se sreća osmjehnula", rekao je svojedobno Sir David Jason koji je u kasnim tridesetima dobio ulogu života - onu preprodavača Del Boya u sitcomu 'Mućke'. Kao što je bio govorio, njegov je otac zahtijevao da završi pravu školu, zaposli se i uz to se okuša u glumi. Poslušao ga je i danas je njegov lik jedan od najpoznatijih televizijskih uloga na svijetu. Dobitnik je četiri nagrade BAFTA (British Academy Television Awards), četiri nagrade British Comedy Awards te sedam nagrada britanske televizije, National Television Awards. Uz nezaboravnog Del Boya, Davidu Jasonu karijeru su obilježile i uloge inspektora Jacka Frosta u seriji "Frostov pristup" , tate Larkina u seriji "Dražesni pupoljci svibanjski" te Grenvillea u humorističnoj seriji "Uvijek otvoreni" . Britanci idu toliko daleko da ga zovu nacionalnim blagom, a on trenutačno uživa u mirovini. No, nije da je u potpunosti nezaposlen već je ove godine objavio i svoju knjigu. ' The Twelve Dels of Christmas: My Festive Tales from Life and Only Fools ' sažeo je kako su se snimale epizode o najpopularnijem blagdanu.

David Jason, Nicholas Lyndhurst i David Beckham

Nicholas Lyndhurst

On je legendarni Rodney, a njega je utjelovio glumac Nicholas Lyndhurst . Prije dvije godine suočio se s nevjerojatnim gubitkom, naime, njegov je 19-godišnji sin Archie, kojeg je dobio u braku sa suprugom Lucy, krajem rujna pronađen mrtav u obiteljskom domu.Nakon toga mnogi su špekulirali kako će se povući iz glume, ali je on to vrlo brzo demantirao. No, dogodilo se ono zbog čega su mnogi očajavali. Nicholas je ove godine priznao kako su se u posljednjih desetak godina on i Sir David Jason razdvojili, jer je stariji kolega više "orijentiran na sebe". To su bile njegove riječi s dodatkom da se između njih nije dogodila nikakva svađa. Tada je dodao i da mu mnogo nedostaje snimanje Mućki i da je to za njega bio jedan od najljepših perioda. "To nije bio posao. Snimanje je izgledalo kao luda zabava s prijateljima. Voljeli smo se", rekao je. Ponekad "oživi" lik Del Boya kada prisustvuje nekim javnim događajima i tako obraduje sve prisutne. "Uživam u tome. Ljudi isprva mogu biti ukočeni i pomalo nespremni za razgovor pa ih razveselim", naveo je.


John Challis

Nakon duge borbe s rakom u 80. godini života, u rujnu prošle godine preminuo je glumac John Challis , najpoznatiji po ulozi Boycieja. Challis je napisao dvije autobiografske knjige o seriji - 'Being Boycie' (Biti Boycie ) i 'Boycie & Beyond' 'Poslije Boycieja). U prvoj knjizi je predstavljen period Johnovog života do 1985. godine, kada su 'Mućke' postale popularna serija u Britaniji. U drugom dijelu autobiografije opisuje vrhunac svoje popularnosti u 'Mućkama' i što se događalo iza scene tijekom snimanja te kako se zabavljala legendarna glumačka ekipa.

John Challis

Lennard Pearce, Buster Merryfield i Roger Lloyd-Pack

Među pokojnim glumcima koji su ostavili traga u 'Mućkama' su i Lennard Pearce koji je glumio djeda Trottera, a umor je 1984. u 69.godini. U ulozi strica Alberta bio je Buster Merryfield koji je preminuo 1999. u 78. godini, a posljednjih godina života bavio se pantomimom. Također, 2014. godine preminuo je spori smetlar 'Brzi' kojeg je tumačio glumac Roger Lloyd-Pack . "Za mene kao glumca izvrsno je što sam se našao u seriji koja je toliko uspješna, ali, s druge strane, ne mogu nigdje otići da me netko ne ispituje o tome", kazao je u jednom intervjuu. "Mislim da je to bilo teško i za moju djecu. Iako sam često bio doma, mislim da je teško imati slavnog oca. Za djecu to može biti i sramota i gnjavaža", kazao je tada.