U trećoj epizodi 'BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR', slavni chef Tomislav Špiček u idiličnoj Dedinoj sjenici ugostio je svog kolegu iz showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', splitskog chefa Ivana Pažanina, koji je na gozbu poveo i svog oca Antu Pažanina Bracu.
Tomek je odlučio iznenaditi Pažanina drugačijom vrstom ribe na koju je navikao, slatkovodnim ribljim carem, šaranom. Uz ribu koju je prvo nadimio, a zatim i ispekao na električnom roštilju, Tomek je pripremio i dva zanimljiva priloga, salatu od kelja i graha te drugu od kuhanih krumpira i svježih krastavaca.
Pripremajući salatu od kuhanog krumpira i krastavaca, Špiček je dao odličan savjet:
Ovo su salatni krastavci koje ne trebamo guliti, oni su samo oprani."
Špiček je kuhanim krumpirima dodao narezane svježe krastavce, a Pažanin je salatu dovršio dodajući maslinovo ulje i cvijet soli te su vrsni kuhari u istu dodali i dvije žlice vrhnja. Netom prije posluživanja, salatu su još posuli zapečenim špekom koji se uz ribu pekao u silikonskoj posudi na roštilju.
Koga će idućeg ugostiti i što će zanimljivo naš vrsni chef pripremati u četvrtoj epizodi emisije 'BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR' gledajte u četvrtak u 20:10 na RTL-u.