Play ponuda
Play ponuda
danas u 16:45

'Hachiko: Priča o psu': dirljiva istinita priča s Richardom Gereom koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Ne propustite istinitu priču o privrženosti, odanosti i besmrtnoj ljubavi

Image
RTL.TV/ 6.1.2022. u 12:00
Play ponuda

Profesor glazbe Parker Wilson (Richard Gere) naiđe na izgubljeno štene koje je iz japanskog samostana stiglo u Ameriku. Naime, kada se sanduk slučajno otvorio na željezničkoj postaji Rhode Islanda, štene je pronašlo svoj put van, ali ugledao ga je Wilson i odlučio povesti kući. Trebao je to biti privremeni aranžman jer je psić trebao biti poslan vlasniku, no stvorena je prejaka i bliska veza. Na pločici na ogrlici ove japanske pasmine akita pisalo je hachi, tj. broj osam, pa je tako psić dobio ime.

Veza profesora i Hachija s godinama se produbljuje te, iako Hachi odbija bilo kakvo normalno treniranje, jednog jutra, kada profesor odlazi na posao, Hachi ga slijedi do željezničke postaje i odbija se vratiti kući bez svog vlasnika pa ga Parker mora sam vratiti. Iduće jutro profesor uspijeva otići na posao, no kada se vrati zatekne Hachija kako ga čeka na postaji. Hachi je točno znao u koje vrijeme Parker dolazi kući pa svaki dan odlazi na postaju dočekati ga točno u 17 sati, što postane njihova svakodnevna rutina. Jednog jutra, poput svakog dosad, Parker odlazi na posao, ali zbog fatalnog izljeva krvi u mozak, više se nikada ne vrati. Hachi ga i dalje čeka na njihovom mjestu i odbija se vratiti kući dok ga ne odvedu. No Hachi nikad nije odustao. Sljedećih devet godina svaki dan pas odlazi na postaju i čeka da se njegov gospodar vrati.

https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMDJkZjEwNTItMGY5My00ZDliLWFhY2QtYTljOGE4ZjM0NDk3XkEyXkFqcGdeQXVyNTIzOTk5ODM@._V1_.jpg

Japanski film 'Hachikō Monogatari' iz 1987. dobio je novu verziji 2009. u režiji Lassea Hallströma, poznatog po hitovima 'Pasji život', 'Čokolada' i 'Što muči Gilberta Grapea', koji je savršeno prenio sentiment originalne verzije. Prema istinitoj priči o psu Hachikō (hachi znači osam, a kō privrženost ), koji se devet godina vraćao na Shibuya željezničku postaju čekajući svog vlasnika sve do 1935., na kojoj s danas nalazi njegova brončana statua, snimljen je remake u kojem je glavnu ulogu ponio slavni Richard Gere. Bez imalo forsirane patetike, ovo je dirljiva, iskrena priči o pravoj i vječnoj lojalnosti i ljubavi prenesena na film, koji će vas ostaviti u suzama.

https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYTIzNWNkYzMtMjkwMS00MmYzLWI0NDAtYzIwM2Y1N2M2YmE4L2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNjQ2NDA2ODM@._V1_.jpg

Istinitu priču o privrženosti, odanosti i besmrtnoj ljubavi, 'Hachiko: Priča o psu' gledajte danas u 16:45 na RTL-u. 

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
OPA

Gledamo ih opet! Ovo su farmeri prve međunarodne sezone 'Ljubav je na selu'

Play ponuda

Više s weba