Novosti

Halle Berry: Bivša Miss Ohija jedina je Afroamerikanka koja je osvojila Oscara za najbolju glavnu glumicu

Halle Berry danas je jedna od najbolje plaćenih glumica i njezino bogatstvo procjenjuje se na 90 milijuna dolara, ali bilo je dana kad u džepovima lijepe glumice nije bilo ni centa.

RTL.hr
17.02.2021 17:00

Nakon što je postala Miss Ohija, 21-godišnja Halle se odselila u New York želeći se probiti u modnom svijetu. Kako se modni agenti i nisu baš otimali za njom, džeparac se istopio, a Halle je ubrzo bila izbačena iz unajmljenog stana.

Nakon New Yorka, glumica se preselila u Chicago kako bi nastavila s manekenskom, ali i glumačkom karijerom. Jedan od njezinih prvih glumačkih angažmana bio je u televizijskoj seriji 'Chicago Force' .

Godine 1992. Berry je nastupila u spotu za pjesmu'Honey Love' R. Kellyja. Poslije se prijavila na audiciju televizijske serije 'Charliejevi anđeli' , producenta Aarona Spellinga. Ostavila je snažan dojam na Spellinga te ju je ovaj ohrabrio da nastavi s glumačkom karijerom. Ovaj trenutak bio je ključan. Ubrzo nakon toga Halle je dobila niz glumačkih angažmana.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Berry je osvojila nagrade Emmy i Zlatni globus te je osvojila Oscara 2002. godine za ulogu Letcije Musgrove u filmu 'Monster's Ball' . Trenutačno je jedina žena afroameričkog podrijetla koja je osvojila nagradu Oscar u kategoriji najbolje glumice.

Halle Berry gledajte u napetom trileru 'Otmica' u subotu u 20 sati na RTL-u.