Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
DJETINJSTVO NA TELEVIZIJI

Hit serije u kojoj glavne uloge imaju lutke

Godinama i desetljećima lutke su zabavljale djevojčice i dječake diljem kugle Zemaljske.

Image
Press/ 27.11.2015. u 20:42
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prvo lice koje se pojavilo na televiziji bilo je lutka Stooky Bill, koji je služio kao rekvizit za trbuhozorski nastup. Jedan od izumitelja televizije, škot John Logie Baird, koristio je Billa kako bi iskušavao svoj patent koji se, uz dodatak drugih izuma kroz neko vrijeme pretvorio u televiziju.

Kada spomenemo lutke na malim ekranima, svima nam je prva asocijacija Muppet Show. Iako se emisija službeno emitirala od 1976. do1981. godine, teško da i postoji osoba koja nikada nije čula i vidjela ovu zabavnu družinu. Žabac Kermit, Miss Piggy, Gonzo i drugi osim što su bili razigrani i smiješni, često su prenosili i poučne životne poruke. Izvrstan sadržaj za najmlađe koji se okitio s četiri Emmyja.

https://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/03456/JohnLogieBairdVent_3456644b.jpg

Ulica Sezam  najdugovječniji je lutkarski show u povijesti televizije. Od početka emitiranja, 1969., ekipa iz ulice Sezam doživjela je 45 sezona, a traju i dan danas! Bert, Velika žuta Ptica, Elmo i Cookie Monster imali su velikog utjecaja na brojne generacije, koje su s njima odrastale i učile osnovna znanja putem crtanih filmova, skečeva i glazbenih brojeva. Oni su ponosni vlasnici čak šest Emmyja i definitivno su jedan od najboljih primjera kada govorimo o ulogama televizije – obrazovanju i zabavi.

https://45.media.tumblr.com/807d3cac4f64573fd794a32859b17b0c/tumblr_mrh5lwIGIi1qcga5ro1_500.gif

Alf je dlakavi vanzemaljac, koji se useljava u zemaljsku obitelj, te uči o običajima i načinima života na Zemlji. Kroz četiri sezone gledatelji diljem svijeta pratili su njegove zgode i nezgode u obitelji Tanner, ali rijetko tko zna njegovo puno ime i prezime – on je Gordon Shumway i dolazi s planeta Melmaca. Vi ga možete gledati od ponedjeljka do petka u 19:55 na RTL Kockici.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ona je u vezi

Jovan i Paulina iz 'Ljubav je na selu' ne mogu zaboraviti jedno drugo: 'Ima nešto u nama da smo se tako poželjeli...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba