Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
VEČERAS NA RTL KOCKICI

Hoće li inspektor Clouseau uhvatiti kradljivca?

Svi su bacili oko na dijamant.

Image
Press/ 23.12.2017. u 14:17
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kao djevojčica, princeza Dala (Claudia Cardinale) od oca je na dar dobila najveći dijamant na svijetu. Ako se dijamant promatra iz blizine, u njemu se ocrtava pantera pa je famozni ružičasti dijamant nazvan Pink Panther. Kada pobunjenici preuzmu vlast, Dala, danas mlada žena, u bijegu je iz svoje zemlje te, iako je dijamant državno vlasništvo, ona ga odbija predati.

Nekoliko godina kasnije Dala se odmara na skijalištu Cortitna d’Ampezzo s britanskim playboyem Sir Charlesom Lyttonom (David Niven), koji je zapravo zloglasni Fantom, kradljivac dijamanata. Na putu ga prati njegov rođak George (Robert Wagner), koji se također nada ukrasti dijamant, dok je na Fantomovom tragu francuski inspektor Jacques Clouseau (Peter Sellers).

Iako u početku zamišljena kao komedija u kojoj je u prvom planu David Niven, fantastični Peter Sellers svojim nastupom kao šeprtljavi Inspektor Clouseau zasjenio je Nivena i tako je legenda rođena. Kultni “Pink Panther” Blakea Edwardsa svakako je jedna od najboljih komedija ikada snimljenih, klasik koji niti nakon mnogih gledanja ne dosadi.

Osim Nivena i besmrtnog Petera Sellersa, i druge filmske legende ovdje su našle svoje mjesto - Robert Wagner, Capucine, Claudia Cardinale. Film je označio početak velike Pink Panther franšize, koja se i danas uspješno reciklira. Za kraj ne zaboravimo da je glazbu snimio Henry Mancini. Bolje doista ne može.

Vrhunsku komediju "Pink Panther" pogledajte večeras na RTL Kockici u 19:35.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
svakoga dana u 17:50

Od danas na Kockici: Nova zabavna i poučna animirana serija 'Kockić i prijatelji'!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba