Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
JESTE LI ZNALI?

Htio je biti kipar, a postao je muška varijanta Ume Thurman: Danas je zvijezda TV serije!

Genijalni glumac bez formalnog glumačkog obrazovanja, Tim Roth 'muška je muza' fascinantnog redatelja Quentina Tarantina

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 27.7.2022. u 17:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nevjerojatna je činjenica, ali karizmatični Tim Roth nije školovan glumac. No od majke slikarice i učiteljice naslijedio je nevjerojatan talent i još kao mali pokazivao je  snažne umjetničke pretenzije te je neko vrijeme pohađao prestižnu umjetničku školu Camberwell College of Arts namjeravajući postati kipar.

No malo po malo, prevladala je ljubav prema glumi, a prvu je ulogu dobio u predstavi 'Drakula' u kojoj je tumačio naslovnu rolu. Kad je imao 17 godina, poslao je pisma Stanleyu Kubricku, Francisu Fordu Coppoli i Martinu Scorseseu u kojima je napisao kako cijeni njihov rad te da bi volio raditi s njima, pa ako im treba Englez za neku ulogu, neka ga zovu. Naravno, niti jedan mu nije odgovorio.

Tarantinova muška muza

Mladi Quentin Tarantino u Rothu je odmah prepoznao veliki glumački talent i dao mu 1992. ulogu Mr. Orangea u filmu Reservoir Dogs, iako se na audiciji dugo premišljao između toga da mu ipak da ulogu Mr. Pinka ili Mr. Blondea. Roth je stekao reputaciju redateljeva miljenika i muze, odnosno, muške varijante Ume Thurman, te je još glumio  u Tarantinovim hitovima 'Pulp Fiction', 'Četiri sobe' i 'Mrska osmorka'.

Nominacija za Oscara

I neki drugi redatelji u Rothu su vidjeli veliki talent, Michael Caton-Jones dodijelio mu je tako 1995. ulogu odurnog negativca u filmu  'Rob Roy' za koju je Roth osvojio nominaciju za Oscara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Genijalnog Tima Rotha gledajte u seriji 'Laži mi' na  RTL-u!

Image

Laži mi

kriminalistička dramska serija
SAD - 2009
Ponedjeljak - petak u večernjem terminu
Gledaj na
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
zvijezda 'Južnog vjetra'

ZAVODNIK ODUVIJEK ILI? Pronašli smo fotografije fatalnog Miloša Bikovića s početka karijere, a evo kako je izgledao

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba