Play ponuda
Play ponuda
BRAVO!

Humanitarna akcija #SPASIME skupila četvrt milijuna kuna, Jelena Veljača: Hvala cijeloj javnosti, svim građanima i tvrtkama koje su prepoznale važnost ove akcije!

Jelena Veljača zahvalila se svima koji su podržali inicijativu, ali se i dotakla svih onih koji su bili uz nju

Image
RTL.HR/ 17.6.2019. u 13:53
Play ponuda
Image

Osim građana, u humanitarnoj akciji sudjelovale susudjelovavale su tvrtke koje su donirale kupnjom umjetničkih djela

Fotogalerija
Image

Osim građana, u humanitarnoj akciji sudjelovale susudjelovavale su tvrtke koje su donirale kupnjom umjetničkih djela

Fotogalerija

RTL je u petak navečer, kao glavni medijski pokrovitelj prenosio humanitarnu akciju  #SPASIME kojom je prikupljeno četvrt milijuna kuna donacija za ekonomsku, pravnu, psihološku, liječničku i stambenu pomoć žrtvama nasilja. Humanitarna večer održana je u zagrebačkom hotelu Esplanade tijekom koje su nastupile brojne zvijezde, poput Severine i Jelene Rozge, a na humanitarne telefone javljale su se brojne poznate osobe iz javnog života.

“Hrvatski građani još jednom su pokazali veliko srce i spremnost na pomoć“, poručuju zadovoljno iz inicijative te dodaju: "Fond #SPASIME zahvaljuje Atlantic Grupi, Croatia osiguranju, dm-u Hrvatska, INA-i, Mastercardu i ostalima koji su sudjelovali u aukciji i kupovinom umjetničkih djela eminentnih hrvatskih umjetnika donirali sredstva", priopćili su iz inicijative #SPASIME iza koje stoje Jelena VeljačaNerma MehadžićUna Šeparović ZečevićJelena Kovačić Solarić, Mirsada Begović, Ana Pecotić i Anica Tomić te Zaklada SOLIDARNA. 

'Zahvaljujem našim umjetnicima na velikodušnim donacijama'

"U ime inicijative #SPASIME zahvaljujem svim donatorima, svakom građaninu i svakoj građanki Republike Hrvatske koji su nazvali 060 9003 tijekom humanitarne večeri za Fond za hitnu pomoć žrtvama obiteljskog nasilja, zahvaljujem našim umjetnicima na velikodušnim donacijama umjetničkih radova, našim glazbenicima na čelu s Antom Gelom na humanitarnom nastupanju za žrtve i našu publiku diljem Hrvatske, zahvaljujem svim medijskim partnerima koji su homogeno, unisono i nesebično podržavali akciju bez obzira na ideologiju i uredničku strukturu jer ovo je prioritetno pitanje nevezano uz političku opredijeljenost", rekla je Jelena za RTL.HR.

Image
Foto: Pixsell
Image
Pixsell

Anica Tomić tijekom humanitarne akcije

Dotakla se i svih onih koji su bili uz nju. "Zahvaljujem svojim kolegama i prijateljima čija sam mnoga lica vidjela u pozivnom centru, zahvaljujem hotelu Esplanade, svim našim brojnim suradnicima koje ovom prilikom namjerno ne želim zvati sponzorima - jer smatram da je svaka donirana čaša vode i hrana za radnike tijekom tog dana doista znak partnerstva i prepoznavanja teme, zahvaljujem agenciji Media Val i svom RTL-u što su postali prvaci feminističke borbe za žrtve obiteljskog nasilja", dodala je Jelena.

'Iznad svega zahvaljujem ženama koje su preživjele nasilje'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Image
Foto:
Image

Edina Dedić, majka koja je odlučila otvoreno progovoriti o nasilju

Osvrnula se još jednom na to zašto je ova kampanja iznimno bitna. "Iznad svega zahvaljujem ženama koje su preživjele nasilje, a koje su javno istupile na koncertu i tijekom večeri", zaključila je scenaristica. Humanitarna večer održana je kao nastavak nacionalne kampanje koju je pokrenuo Fond #SPASIME početkom lipnja. Osim kupnjom umjetničkih djela na aukciji, u akciji se moglo te se još uvijek može sudjelovati  pozivom na broj telefona 060 9003, izravnom uplatom na račun Hrvatske poštanske banke HR8023900011500151640 ili donacijama putem stranice Indiegogo.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
danas u 14:25 na RTL-u

Vrapčić Richard je najmanji, ali i najodvažniji ptić kojeg ste ikad vidjeli - zato krenite s njim u veliku avanturu života

Play ponuda

Više s weba