Novosti

Hvala gledateljima: RTL grupa kanala ostvarila sjajne rezultate gledanosti, a najgledaniji TV sadržaj i...

U srijedu navečer, 13. listopada, RTL grupa kanala bila je prvi izbor gledatelja! Naime, RTL grupa kanala u udarnom je terminu imala visokih 37% udjela u gledanosti u ciljnoj skupini od 18 do 49 godina dok je u ukupnoj populaciji imala 25% udjela u gledanosti, što RTL čini najgledanijom grupom kanala te večeri.

RTL.hr
2021-10-14 15:30

Glavni kanal RTL u ciljnoj je skupini u udarnom terminu ukupno imao 30% udjela u gledanosti dok je udio u gledanosti u ukupnoj populaciji iznosio visokih 31 posto. Prva tri mjesta najgledanijih formata na svim nacionalnim televizijama u ciljnoj skupini od 18 do 49 godina u srijedu navečer zauzele su tri RTL-ove emisije - kulinarski show 'Večera za 5 na selu', zatim sociološki eksperiment 'Brak na prvu' i informativna emisija 'RTL Direkt'.

Večera za 5 na selu logo
Večera za 5 na selu logo FOTO: RTL

Gledateljima omiljena 'Večera za 5 na selu' , koja i dalje bilježi fantastične rezultate gledanosti, tako se našla na prvome mjestu kao najgledaniji sadržaj, a večera kod osebujne Agice ujedno je bila i najgledanija epizoda ove sezone u ciljnoj skupini i u ukupnoj populaciji. Cijelu je epizodu prosječno pratilo gotovo 600 tisuća gledatelja u ukupnoj populaciji, a najnapetiji trenutak, kad je Vanesa pronašla dlaku u Agičinu jelu - pratilo je više od 700 tisuća gledatelja te je udio u gledanosti bio sjajnih 36,3 posto!

Agica Ferić
Agica Ferić FOTO: RTL

Osim toga, drugi nastavak showa 'Brak na prvu' te napete ljubavne avanture kandidata prosječno je pratilo gotovo 400 tisuća gledatelja u ukupnoj populaciji, a najgledaniji trenutak bio je kad su Sanela i Jasmin izrekli nervozno 'uzimam', što je u prosjeku u ukupnoj populaciji pratilo gotovo pola milijuna znatiželjnih gledatelja koji jedva čekaju vidjeti kako će njihov brak završiti. Druga epizoda 'Braka na prvu' tako je imala 26,6% udjela u gledanosti u ukupnoj populaciji.

Brak na prvu, Sanela i Jasmin
Brak na prvu, Sanela i Jasmin FOTO: RTL

Treći najgledaniji format u ciljnoj skupini od 18 do 49 sinoć je bila RTL-ova informativna emisija 'RTL Direkt' , a novosti iz Hrvatske i svijeta uz originalne komentare omiljenog voditelja Zorana Šprajca u jednom je trenutku gledalo gotovo pola milijuna gledatelja u ukupnoj populaciji.

Zoran Šprajc, RTL Direkt
Zoran Šprajc, RTL Direkt FOTO: RTL

Gledatelje i večeras očekuje nova doza zabave, ljubavnih drama i informativnih minuta. Novu 'Večeru za 5 na selu' pripremat će Zdravka, a gledatelji je mogu pratiti od 20.15 sati. Dva nova vjenčanja i bračne probleme spojenih parova donosi novi nastavak showa 'Brak na prvu' od 21.15 sati, dok 'RTL Direkt' počinje u standardnom terminu u 22.15 sati na RTL-u.

Izvor: UMTG, pružatelj: AGB Nielsen / Period: 13.10.2021 / TG 4+, 18-49

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.