Novosti

I u svijetu fantazije David Bowie je kralj!

Megapopularan film vas čeka na RTL Kockici!

Press
02.04.2017 10:34

Petnaestogodišnja Sarah Williams ( Jennifer Connelly ) živi u svom svijetu fantazije i čarolija. Jednog dana roditelji ostave Saru kod kuće samu da čuva mlađeg brata Tobyja ( Toby Froud ) koji ne želi prestati plakati. Kako bi ga umirila, Sarah mu priča priču o Jarethu, kralju goblina ( David Bowie ). No Jareth se doista pojavi, otme Tobyja i odvede u svoj dvorac koji se nalazi usred labirinta. Sarah ima vremena samo do ponoći pronaći put kroz labirint i vratiti Tobyja prije nego što se on pretvori u goblina.

U režiji kreatora Muppet Showa" Jima Hensona, Georgea Lucasa (Star Wars") i Terryja Jonesa (Monty Python) gledamo kultnu fantaziju iz 80-ih. Osim tada još mlađahne Jennifer Connolly, glavnu ulogu nosi jedan od najvećih pop-glazbenih umjetnika u povijesti, David Bowie, koji je po svome jedinstvenom stilu odijevanja i vizualne prezentacije kroz čitavu svoju karijeru volio iznenađivati javnost pa mu tako kostim kralja goblina pristaje kao saliven.

Naravno, Bowie je filmu podario i svoje originale skladbe, dok film inspiraciju u dizajnu i kostimografiji pronalazi podjednako u jakni Marlona Branda iz The Wild Ones" kao i bajkama braće Grimm.

Film je na rasporedu u 11:45 na RTL Kockici!