Novosti

Idemo u Istru! Upoznajte nove kandidate 'Večere za 5 na selu'

Ovaj tjedan čekaju nas kandidati koji će nam pripremati ukusne istarske specijalitete, a tko će biti najbolji - ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na RTL-u!

RTL.hr
22.06.2020 14:32

Aleksandra Pekica (49), Pekici

Image 4102143 (auto)

Aleksandra je vlasnica OPG-a idolazi iz malog mjesta Pekici, pokraj Svetvinčenta, sa samo 13 stanovnika! Njezina obitelj posjeduje četiri hektara lavande, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo s malim restoranom u kojem gostima nudi dnevni meni koji je kuhala za obitelj. Najveća su joj radost njezini sinovi s kojima je članica kulturnih udruga za srednjovjekovne nastupe u Svetvinčentu, gdje svako ljeto organiziraju festival, a na svom imanju organizira i izlete. U Večeru za 5 na selu" prijavila se zbog novog iskustva i degustiranja različitihkuhinja. Najviše voli pripremati maneštru, pljukance, fritule i štrudle, a omiljeno su joj jelo pljukanci sa šparogama ili gljivama. Preferira tradicionalnu kuhinju, a kao najveću vrlinu u kuhanju ističe tošto - od ništa može napraviti svašta!


Lučano Ferenčić (51), Mali Ježenj

Image 4102139 (auto)

Lučano je 51-godišnji ugostitelj iz mjesta Mali Ježenj, pokraj Pazina. Kuhanje je njegova ljubav i profesija i time se bavi više od 20 godina. Ima i svoj privatan biznis, prodavaonicu s vjerskim artiklima, bavi se izradom bombonijera, pjeva u crkvenom zboru, a u slobodno vrijeme brine za kokoši, patke, deset pasa, 23 mačke i dvije papige! Lučano posjeduje zemlju sa šarmantnom kućom usred malog sela i kaže da su sve životinje ondje dobrodošle. U emisiju Večera za 5 na selu" prijavio se zato što voli kuhati za drage ljude te zbog novih poznanstava, druženja, zabave i nekih novih okusa s kojima se možda još nije susreo. Preferira mediteransku kuhinju, a najviše voli pripremati tjesteninu i eksperimentirati s novim jelima.


Marija Matošević (65), Krunčići

Image 4102145 (auto)

Marija dolazi mjesta Krunčići, pokraj Sv. Lovreča, a za sebe kaže da je prava tradicionalna istarska žena, koja ima jednu zanimljivu strast - lonce! Iskreno priznaje kako je prava 'ovisnica o loncima' i nikada joj nije dosta novog posuđa. Ta 65-godišnja umirovljena konobarica za sebe kaže da nikad nema mira pa pravi likere, uređuje vrt, uživa u pečenju kruha i pripremanju raznih jela, koja ipak najradije priprema svojim unucima. Najčešće spravlja istarske specijalitete, a omiljena su joj jela maneštra, pašta s rebarcima, pljukanci s pancetom. Za sebe kaže da je jako pedantna, sve joj mora biti kao po špagi, a smatra da u kuhanju nema mana.


Adil Beganović (21), Labin

Image 4102135 (auto)

Adil dolazi iz Bosne i Hercegovine, a s obitelji se preselio se u Labin kad se oženio. Taj 21-godišnji mladić već tri godine radi u jednoj građevinskoj firmi kao zidar i kaže da je njegova specijalnost tradicionalna bosanska kuhinja koju rado kombinira s istarskom. Njegovo je omiljeno jelo gulaš, a često pravi i pite. Osim što voli kuhati, u show Večera za 5 na selu" prijavio se zato što rado dočekuje goste, voli se šaliti, a i natjecateljskog je duha pa čvrsto vjeruje kako će upravo on bitipobjednik istarskog tjedna. Član je bosanskog folklornog društva u Labinu pa kaže da će za ostale natjecatelje pripremiti nezaboravnu zabavu iznenađenja.


Elisabetta Bilić (35), Bale

Image 4102137 (auto)

Elisabetta je 35-godišnja komercijalistica, majka dvoje djece, koja dolazi i maloga mjesta Bale. Za sebe kaže da je komunikativna, iskrena i istinski uživa u kuhanju, a ponekad nekim ljudima, koji je ne poznaju dobro, zasmeta što je direktna. Preferira mediteranske specijalitete, a najčešće priprema tjesteninu na razne načine, pečenje ili maneštru. U slobodno vrijeme pleše, drži grupe i za djecu, crta i uživa u druženju sa svojom dječicom. Priznaje kako ponekad presoli jelo, ali i da kuha s ljubavlju pa joj nitko nikad ne zamjeri, a u Večeru za 5 na selu" se prijavila zato što oduvijek prati tu emisiju i bilo joj je jako interesantno kako drugi kuhaju pa i sama želi pokazati sve što je naučila od mame i none.