Play ponuda
Play ponuda
POGLEDAJTE ODMAH

Igrano-dokumentarna serija 'Jovanka Broz i tajne službe': Životna priča prekrivena velom tajni

Priča o ženi koja je svoje tajne odnijela sa sobom...

Image
Foto: PLAY Premium
RTL.HR/ 10.4.2022. u 13:00
Play ponuda

Igrano-dokumentarna serija ‘Jovanka Broz i tajne službe’ kroz deset epizoda prati životni put Jovanke Budisavljević, kasnije Broz, od njezinog dolaska na rad u Beli dvor, udaje za Tita, glamurozne dame i simbola jedne epohe Titove Jugoslavije do nesporazuma, sukoba, afera, osnovanih i neosnovanih optužbi, razdvajanja od Tita, potpune izolacije, poniženja i života u neljudskim uvjetima.

Image
Foto: PLAY Premium
Image
PLAY Premium

Pod redateljskom palicom Nedeljka Kovačića, producentice Danke Milošević, scenarista Svetka Kovača i naratora, glumca Tihomira Stanića, ova vrhunska serija odgovorit će na mnoga pitanja  velikih zavrzlama Titove vladavine, kao i o trnovitom  životnom putu Jovanke.

Jovanku Broz tumače dvije glumice; mladu utjelovljuje Milica Tomašević (‘Igra sudbine’), a stariju Snežana Savić (‘Srećni ljudi’, ‘Porodično blago’), dok je uloga Tita pripala Nebojši Dugaliću (‘Državni službenik’). Autorima serije bilo je vrlo bitno da nađu dobru mjeru i da gluma ne bude samo imitacija, već kompletna dramska uloga, kao i da se izbjegne prelazak u karikaturu, u čemu su, po riječima redatelja Nedeljka Kovačića i uspjeli.

Image
Foto: PLAY Premium
Image
PLAY Premium

Serija je temeljena na bogatoj arhivskoj građi, svjedočenjima neposrednih sudionika i rezultatima istraživanja srpskih i stranih povjesničara. Posebnu kvalitetu daje više od 25 sugovornika, eminentnih stručnjaka iz područja povijesti, sigurnosti, politike, pravosuđa, psihologije, psihijatrije i službi sigurnosti.

Strani mediji nisu skrivali zainteresiranost za Jovankinu životnu priču. Bili su joj oduzeti osobni dokumenti, upravo zbog straha da će progovoriti za strane medije. U to vrijeme pretpostavljalo se da joj talijanski i njemački mediji nude ogromne svote novca za ispovijest. Inozemni izdavači željeli su objaviti njezine fascinantne memoare ili neku drugu vrstu svjedočenja. Nakon Titove smrti mnogi prijatelji su joj odjednom postali neprijatelji. Održane su čitave sjednice državnog vrha kako bi se došlo do zaključka hoće li se Jovanki dopustiti dolazak na sahranu supruga. Postoji priča kako joj je upravo u tom trenutku pomogla Indira Gandhi, bivša indijska premijerka.  Osim što je Indira Gandhi izvršila utjecaj na rukovodstvo, i oni sami na kraju su shvatili da bi pred svijetom to bila čudna i sramotna situacija.

Intrigantnu igrano-dokumentarnu seriju ‘Jovanka Broz i tajne službe’ pogledajte odmah na PLAY Premiumu

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZVIJEZDE SERIJE 'MIRIŠE NA LJUBAV'

Kemija na setu kakva se rijetko viđa! Šuška se kako su Hande i Kerem ponovno zajedno, evo kako je tekla njihova priča

Play ponuda

Više s weba