Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
JOHN WAYNE

Ikona vesterna prepoznatljivog glasa

Marion Robert Morrison nije bilo dovoljno muževno, pa ga je promijenio u John Wayne.

Image
Press/ 29.11.2015. u 17:32
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ovaj radišan i požrtvovan glumac osim prepoznatljivog glasa ima i specifičan hod, koji ga je oduvijek izdvajao od ostatka glumaca. Još jedna posebnost je i zanimljiv podatak – drži rekord za glumca koji je najviše puta imao glavnu ulogu u filmu, čak 142.

Njegovo omiljeno piće bila je tekila Sauza Commemorativo, koju je volio piti, pazite sad, s komadićima leda otkinutog plutajuće sante kada bi išao na krstarenje svojom brodicom The Wild Goose. S još jednom zvijezdom istog vremena, ali druge zabavljačke profesije – Frankom Sinatrom, nikako se nije slagao. Iako su im se putevi često susretali, Wayne nije trpio Sinatru, a nakon što nije mogao zaspati zbog njegovog glasnog tuluma, nokautirao mu je zaštitara. Glazba se utišala iste sekunde.

Predsjednik Jimmy Carter ga je 1980. godine posthumno odlikovao za predsjedničku medalju slobode. Američki film mnogo duguje Wayneu, a i on je svoj posao shvaćao ozbiljno. Odbijao bi ponude za projekte koji su bili protiv njegovih uvjerenja, koja su uvijek vukla na konzervativnu stranu. Bavio se politikom, okušao se u pjevanju, imao je radiodramu, ali najdraži su mu ipak bili poker i žene. Vjenčao se tri puta, a iz tih brakova dobio je sedmero djece.

https://49.media.tumblr.com/b5bed841143d884d775e875cba3453d9/tumblr_noyiyrEsOu1qetnado1_500.gif

Uz sve to, on je i oskarovac – dobio je najprestižniju nagradu koju glumac može dobiti, za glavnu ulogu. Samo neki od najpoznatijih filmova su The Shearchers, Rio Bravo i True Grit

Iako već odavno nije s nama, generacije i generacije ga pamte i prate njegove filmove. Kockica je stoga pripremila film Chisum, koji je na rasporedu u 20.05 sati.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PLAY

Propustili ste gledati film 'Južni vetar'? Pogledajte ga besplatno na PLAY-u!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba