Najpoznatija kandidatkinja emisije 'Ljubav je na selu', Ines Petrić , odlučila je sa svojim fanovima za RTL.HR podijeliti nekoliko ukusnih, a zdravih uskršnjih recepata.
''Inače uvijek kuham dva ručka ovisi tko mi dođe u goste, a za uskršnji doručak ću jesti zdrave tortilje od jaja i povrća'', otkriva Ines koja brine o svom zdravlju, a to želi i svima ostalima.
''Kuhanjem oduševljavam prijatelje koji se bave raznim sportovima i fitnessom te ostanu bez riječi kad ih pozovem na ručak. Meni uvijek prepuste odabir što je na meniju te mi u šali znaju reći 'uzdam se u tebe jer znam da fino kuhaš', otkriva Ines koju kuhanje veseli baš kao i njezine prijatelje koji uživaju u njezinim zdravim delicijama.
DORUČAK
Za integralne tortilje potrebno je 6 jaja,pola rajčice, pola crvene paprike, origano, prst soli te maslinovo ulje.
Na tavi zagrijte maslinovo ulje i stavite rajčicu narezanu na kockice. Dok se rajčica pirja u posudi umutite jaja, dodajte začine i prelijte preko rajčica i miješajte dok ne dobijete kremastu strukturu.
Zatim papriku narežete na kockice koju stavite u integralne tortilje prethodno zagrijane na tavi ili u mikrovalnoj pećnici.
Nadjenite ih jajima srajčicom, zamotajte i posipajte chia sjemenkama.
RUČAK
Puricu sa mlincima Ines je zamjenila puretinom sa batatom i tikvicama.
Za pripremu vam je potreban batat, tikvice, pureće meso, prstohvat soli, maslinovo ulje, peršin, limunov sok.
Puretinu marinirajte u maslinovom ulju. Dodajte nasjeckanog peršina i limunovog soka.
Batat ogulite na ploške, pureći file narežite na trakice te sve stavite u posudu za pečenje koju prekrijete folijom i pečete oko 20 minuta, na 200 stupnjeva te još 20 minuta bez folije. Prije nego što ste završili pečenje, izvadite posudu spuretinom iz pećnice te dodajte tikvice koje su brzo gotove pa se zbog toga stavljajuna kraju.
Ovaj ukusan i zdrav ručak Ines servira uz zelenu salatu koju začini s jabučnim octom i maslinovim uljem te na kraju doda chia sjemenke.
DESERT
Za desert Ines radi'raffaello' zdrave kuglice jer, kaže, obožava kokos.
Za pripremu vam je potreban posni sir od 200 grama, kokosovo brašno od 200 grama, jedna mjerica whey proteina okusa vanilije, stevija umjesto šećera te po želji bademi.
Bademe stavite u toplu vodu da prokuhaju kako bi mogli skinuti gorku kožicu. Whey protein od vanilije stavite u posni sir i miješajte pa polako dodajte kokosovo brašno dok ne dobijete čvrstu krutu smjesu koju potom oblikujte rukama te žlicom odvojite komad po komad smjese i u sredinu stavite po želji badem. Dlanovima oblikujte kuglice i na kraju ih stavite u frižider da se svi sastojci stisnu - i uživajte u okusu!