Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Konferencija Digital Shapers

Infobip iz Vodnjana je prvi Digital Shaper godine

Infobip iz Vodnjana proglašen je prvim hrvatskim Digital Shaperom. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje pojedincu ili kompaniji koji su svojim radom dali najveći doprinos digitalizaciji i promjeni Hrvatske.

Image
Press/ 30.11.2017. u 18:17
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Da nagrada pripada danas najvećoj hrvatskoj softverskoj kompaniji, koju su 2006. godine osnovali Silvio Kutić i Izabel Jelenić, odlučio je žiri u sastavu: Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, ujedno i predsjednik žirija, Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere, Henning Tewes, predsjednik Uprave RTL Hrvatska, Maruška Vizek, ravnateljica Ekonomskog instituta, Mladen Fruk, partner McKinsey & Company i Nikola Vrdoljak, partner u agenciji 404.

Image
Foto:
Image

Digital Shapers nagrada je važna jer ističe pozitivne primjere pojedinaca i organizacija koji doprinose promjeni Hrvatske. Infobip je sjajna kompanija koja nam je pokazala kako uspješno raditi globalni business iz Hrvatske. Čestitam im na nagradi i uvjeren sam da će nas svojim radom i dalje inspirirati“, istaknuo je predsjednik žirija, Davor Tomašković.

Infobip je primjer jedne izrazito uspješne kompanije koja je svoj uspjeh izgradila na digitalnoj platformi i koja je iskoristila digitalnu ekonomiju kako bi stvorila uspješnu međunarodnu poslovnu priču kakvih u Hrvatskoj više treba“, naglasila je članica žirija Maruška Vizek.

Infobip pruža usluge mobilnih komunikacija u oblaku za poslovne korisnike, a klijenti su im društvene mreže, internetske kompanije, mobilne aplikacije, banke, marketinške agencije, korporacije i mnogi drugi. Mjesečno se preko njihove platforme odvija više od 7 milijardi transakcija, zapošljavaju 1200 ljudi u više od 50 ureda u 40 zemalja na 6 kontinenata.

Image
Foto:
Image

„Iznimno smo ponosni na osvajanje nagrade Digital Shapers. Besprijekorni svijet informacijskih tehnologija doista može omogućiti globalni doseg. Pored kontinuiranog rasta na globalnoj razini, naša kompanija pokazuje i da inovacije zajedno s pasioniranim poduzetništvom mogu našu prelijepu zemlju i Infobipovu tehnologiju pozicionirati na karti svijeta“, istaknuo je Silvio Kutić, predsjednik i izvršni direktor Infobipa.

RTL Hrvatska, organizator današnje konferencije Digital Shapers, u Zagreb je doveo brojne stručnjake koji su kroz predavanja i panele pokazali uspješne projekte iz područja digitalne transformacije. Održane su i radionice o konkretnim rješenjima koje kompanije mogu primijeniti u svakodnevnom poslovanju i tako pokrenuti bržu digitalizaciju unutar svojih organizacija. Govorilo se o tome kako ustrojiti digitalni odjel unutar kompanije, kako automatizirati marketing te kako razviti globalnu kompaniju u Hrvatskoj.

Pokretanjem projekata poput ovog želimo dati svoj doprinos raspravi o digitalnoj transformaciji u Hrvatskoj. Naša ideja je uspostaviti platformu kojoj će se pridružiti i ostale tvrtke. Želimo istaknuti dobre primjere iz Hrvatske, a doveli smo i sjajne međunarodne govornike od kojih možemo učiti i s kojima se možemo povezati“, zaključio je Henning Tewes, predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

RTL će platformu Digital Shapers provoditi tijekom cijele godine – pratit će se napredak i priče digital shapera, promovirati njihovi projekti, pratiti dobre prakse iz drugih zemalja, a plan je i razvijanje indexa digitalne transformacije. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
okeeeeej

Rosamund Pike objasnila kako je najbrutalniju scenu seksa vježbala na lutkici i komadima mesa

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba