U revolucionarnom eksperimentu sa znanstvenicima Sveučilišta Liverpool Hohn Moores i Imperial College London otkriva što se nalazi u omiljenim narudžbama. Neke narudžbe kriju užase, ali u nekima bi vas mogle iznenaditi zdrave namirnice. Nikki saznaje sve o najbrže rastućem području ovog sektora: veganskoj hrani te otkriva postoji li zdravija alternativa o kojoj biste možda razmislili prije nego posegnete za mobitelom i naručite hranu iz svog omiljenog restorana.
Nikki je odlučila otkriti pravu istinu o hrani u eksperimentu sa znanstvenicima. 15 volontera bilo je testirano – jeli su dva puta dnevno take-away hranu u razdoblju od dva tjedna. Jeli su hranu koja je uključivala ribu, pomfrit, pizzu, indijsku i kinesku hranu. Nakon toga prošli su mnoga testiranja, od mjerenja šećera u krvi, tjelesne masnoće, crijevnih bakterija, mentalnog zdravlja pa sve do oštroumnosti. Rezultati će otkriti pravu istinu o utjecaju hrane na tijelo i šokantne činjenice o utjecaju na mozak.
Novinarka će također proći skeniranje mozga i ultrazvučne testove kako bi vidjela koliko je njezino povremeno konzumiranje hrane za van utjecalo na tijelo i mozak. Postavljaju se pitanja može li take-away hrana postati ovisnost i zašto je tako ukusna? Može li se prekinuti navika naručivanja hrane? Ili barem smanjiti? Nikki će vam donijeti sve odgovore vezane za ovu zanimljivu temu.
BBC-jev dokumentarac Istina o take-away hrani" gledajte odmah na PLAY Premiumu .