Novosti

Ivan Pažanin danas slavi 38. rođenan!

Zabavnu kulinarsku emisiju 'Guštan s Pažaninom' gledajte besplatno na PLAY-u

RTL.hr
07.11.2022 12:00

Dok se većina i mladih i odraslih i po nekoliko puta u životu predomisli i započne neku sasvim drugačiju karijeru, najpoznatiji hrvatski chef od najranijih je dana shvatio da je potpuno zaljubljen u kuhanje i toj je ljubavi ostao potpuno vjeran. Strast prema pripremi slasnih specijaliteta upijao jekao mali gledajući kako kuhaju njegovemajka i baka, koja ga je naučila pripremati prva jednostavna jela.

Nije bilo dvojbe i mladi je Ivan odmah nakon završetka osnovne upisao srednju Ugostiteljsku školu u rodnom Splitu."Strast za kuhanjem nisam otkrio, to je bilo cijelo vrijeme u meni. Nisam se dvoumio ni jedne sekunde. To je bio prirodni proces, nešto što sam znao još u osnovnoj školi, i to bez obzira na dobre ocjene", kazao je u jednom intervjuu.

Sad je teško povjerovati, ali ljubav zgodnog kuhara prema pripremi jela nekoć je bila jednaka onoj za konzumiranje delicijatako da je u jednom dijelu mladosti težio nevjerojatnih 120 kilograma. Spomenutu baku 'krivi' što voli dobro pojesti jer je stalno govorila: "Mali je gladan", čak i kad to nijebio.

Sa svega 18 godina Pažanin je pošao peći zanat i zaposlio se kao kuhar na ledolomcu kojim su plovili vodama Antarktike. Kako je zbog ogromnih oceanskih valova ponekad bilo nemoguće kuhati, tih bi dana s posadom sjedio na podu i jeo sendviče.

Nakon ledenih mora uslijedio je posao na jahti u Monte Carlu, no onda je odlučio da mu je dosta brodova i vratio se raditi u restoran na Hvaru, gdje je kuhao za slavne osobe.

U 22. godini postao je chef i shvatio da mu je za taj posao najvažnije otkriti tko je on točnote da treba prvoizgraditisvoju osobnost kako bi bio stvarno uspješan, pa jeodlučio krenuti ispočetka. Vratio se raditi kao kuhar na luksuznim jahtama, gosti su uvijek bili oduševljeni njegovim jelima, a u nizu zadovoljnih slavnih gostiju su i princeza od Monaka, tenisač Novak Đoković, John Malkovich, tim Formule 1 i mnogi drugi.

Nakon nekoliko godina provedenih ploveći na luksuznim jahtama diljem svijeta Pažanin se vratio u Hrvatsku, počeo raditi u Trogiru i u trećoj se sezoni priključio kulinarskom showu 'Tri, dva, jedan - kuhaj'.

Kliknite link u nastavku i uživajte u zabavnoj emisiji gledajući je na svom računalu ili mobitelu.

Kako izgleda kad vrhunski chef priprema obroke u svom domu? To nam otkriva emisija Guštan... s Pažaninom". Popularni kuhar i član žirija Tri, dva, jedan – kuhaj!", Ivan Pažanin ugostio je članove obitelji, prijatelje i brojne poznate osobe iz društvenog života. Gosti su guštali u raznim specijalitetima, a kroz razgovore ćemo saznati i nepoznanice iz njegovog privatnog života.