Ivan Pažanin , mnogima omiljeni televizijski chef, proslavio je 38. rođendan! Jedan od članova žirija popularnog kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!', rođen je 7. studenoga 1984. A iako se bliži četrdesetoj, atraktivni Splićanin, po mišljenju njegove bake, još se nije uozbiljio...
"Hvala svima na lipim željama.Rekla bi moja baba 38 u guzici, a nosim ih kao da mi je 17.Jedva čekam da vidim šta mi ova godina nosi... Sritan i ispunjen", napisao je Ivan na svom Instagramu.
Oduvijek je želio biti kuhar
Dok se većina mladih i odraslih i po nekoliko puta u životu predomisli i započne neku sasvim drugačiju karijeru, najpoznatiji hrvatski chef od najranijih je dana shvatio da je potpuno zaljubljen u kuhanje i toj je ljubavi ostao potpuno vjeran. Strast prema pripremi slasnih specijaliteta upijao jekao mali gledajući kako kuhaju njegovemajka i baka, koja ga je naučila pripremati prva jednostavna jela.
Nije bilo dvojbe i mladi je Ivan odmah nakon završetka osnovne upisao srednju Ugostiteljsku školu u rodnom Splitu."Strast za kuhanjem nisam otkrio, to je bilo cijelo vrijeme u meni. Nisam se dvoumio ni jedne sekunde. To je bio prirodni proces, nešto što sam znao još u osnovnoj školi, i to bez obzira na dobre ocjene", kazao je u jednom intervjuu.
Sad je teško povjerovati, ali ljubav zgodnog kuhara prema pripremi jela nekoć je bila jednaka onoj za konzumiranje delicijatako da je u jednom dijelu mladosti težio nevjerojatnih 120 kilograma. Spomenutu baku 'krivi' što voli dobro pojesti jer je stalno govorila: "Mali je gladan", čak i kad to nijebio.
Brusio zanat u vodama Antarktike
Sa svega 18 godina Pažanin je pošao peći zanat i zaposlio se kao kuhar na ledolomcu kojim su plovili vodama Antarktike. Kako je zbog ogromnih oceanskih valova ponekad bilo nemoguće kuhati, tih bi dana s posadom sjedio na podu i jeo sendviče.
Nakon ledenih mora, uslijedio je posao na jahti u Monte Carlu, no onda je odlučio da mu je dosta brodova i vratio se raditi u restoran na Hvaru, gdje je kuhao za slavne osobe.
U 22. godini postao je chef i shvatio da mu je za taj posao najvažnije otkriti tko je on točnote da treba prvoizgraditisvoju osobnost kako bi bio stvarno uspješanpa jeodlučio krenuti ispočetka. Vratio se raditi kao kuhar na luksuznim jahtama, gosti su uvijek bili oduševljeni njegovim jelima, a u nizu zadovoljnih slavnih gostiju su i princeza od Monaka, tenisač Novak Đoković, John Malkovich, tim Formule 1 i mnogi drugi.
Nakon nekoliko godina provedenih ploveći na luksuznim jahtama diljem svijeta, Pažanin se vratio u Hrvatsku, počeo raditi u Trogiru i u trećoj se sezoni priključio kulinarskom showu 'Tri, dva, jedan - kuhaj'.
Poznato TV lice
Nakon showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!', u kojem je stekao veliku popularnost, Ivan je na PLAYU dobio i vlastitu emisiju ' Guštan s Pažaninom ', a bio je i gost u showu ' Ma lažeš! '
O svemu tome Pažanin je govorio u podcastu 'Roksini anđeli' gdje je novinarkama Tamari i Tamari otkriosvakakve sočne detalje o njegovom restoranu te životu iza kamera.
Tko su'Roksini anđeli'?
Tamara Matković i Tamara Žiger , novinarke RTL.hr-a , usvom dnevnom boravku ugostit će poznata televizijska lica RTL-a, zvijezde, kolege i brojne druge goste te ih ispitati sve o njihovim projektima i pokušati doznati pikanterije koje još nikad nikome nisu rekli jer - gdje ima volje, ima i začina!
Pogledajte sve epizode 'Roksinih anđela' OVDJE !