Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
MODNA I STILSKA IKONA

'Njezina modna priča' - izložba u čast princeze Diane

Među brojnim osobinama po kojima se isticala iz mnoštva, Diana je bila poznata i po svom nevjerojatnom stilu. Danas je smatramo pravom modnom ikonom, a čak je i 20 godina nakon smrti inspiracija mnogim modnim dizajnerima.

Image
Foto: Mario Testino
Press/ 30.8.2017. u 16:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Članovi kraljevskih obitelji odavno široj javnosti nisu poznati isključivo zbog svojih političkih poteza i obavljanja tradicionalnih kraljevskih dužnosti. Pojavom masovnih medija pod ogromnim su povećalom javnosti, prati se svaki njihov korak, analiziraju izjave, komentira način odijevanja.

Upravo se to dogodilo i princezi Diani koja je od anonimne djevojke postala lice koje je svakodnevno krasilo naslovnice brojnih svjetskih tabloida! Paparazzi su je pratili kamo god bi se zaputila, izvještavali o svakom njezinom izlasku izvan palače, žene diljem svijeta kopirale su njezin stil odijevanja, a sve ono što bi odjenula rasprodalo bi se u samo nekoliko minuta.

Image
Foto: Pinterest
Image
Pinterest

Od nježnih romantičnih komada koje je odabirala za svoja prva pojavljivanja u javnosti pa sve do glamuroznih haljina neobičnih krojeva i detalja kroz koje je pokazivala eleganciju, stav i samouvjerenost, njezin se stil tijekom godina uvelike mijenjao.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Upravo je navedena princezina modna i stilska evolucija prikazana na velikoj izložbi pod nazivom 'Njezina modna priča', koja je od veljače ove godine postavljena u palači Kensington, njezinom domu u zapadnom dijelu Londona. Dianina kultna vjenčanica koju je u izravnom TV prijenosu vidjelo fascinantnih 750 milijuna ljudi, bluza koju je nosila kad je Charles objavio zaruke te poznata baršunasta haljina koju je 1985. nosila u Bijeloj kući kad je zaplesala s Johnom Travoltom, samo su malen dio onoga što posjetitelji mogu pogledati.

Image
Foto: Rex Shutterstock
Image
Rex Shutterstock

Kako bi obilježili 20 godina od njezine smrti, vrtlari u palači Kensington osmislili su novi privremeni 'bijeli vrt' koji je inspiriran životom i stilom omiljene princeze, a u njemu se nalazi na stotine bijelih ruža.

Image
Foto: Jack Taylor/Getty Images
Image
Jack Taylor/Getty Images

Poznato je kako je Diana podržavala mlade britanske modne dizajnere i često odlazila na njihove modne revije, a neki od njih upravo su se zahvaljujući njoj probili na svjetsku scenu. Diana je voljela sudjelovati u procesu nastanka svojih haljina. Postoje brojne fotografije na kojima opušteno sjedi na podu, okružena skicama i uzorcima, razgovara s dizajnerima te daje svoje ideje i prijedloge. Navedena izložba sadrži nekoliko originalnih skica na kojima je vidljiv Dianin rukopis.

Image
Foto: Pinterest
Image
Pinterest

Nema sumnje da je Diana snažno utjecala na modu 20. stoljeća te pomaknula granice ponekad uštogljenog kraljevskog stila odjevanja. Bila je prvi član kraljevske obitelji u povijesti koji je na neku večernju zabavu obukao traperice, a nekoliko je puta odjenula odijelo i kravatu – i sve ostavila bez daha!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

''Dianu slobodno možemo staviti uz bok ikonama poput Audrey Hepburn ili Jackie Kennedy, iznimnih žena čiji stil smatramo nevjerojatno elegantnim i bezvremenskim'', istaknula je Eleri Lynn, kustosica izložbe 'Njezina modna priča'.

Priču o životu, ljubavi i tragičnoj smrti omiljene princeze Diane gledajte u TV premijerama dokumentaraca u srijedu i četvrtak u 20 sati na RTL-u.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
potpuno jezivo

Zastrašujuće stvari koje su se događale filmskoj ekipi za vrijeme i nakon snimanja najkontroverznijeg filma 'Pasija'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba