Emeril Lagasse rođen je 15. listopada u gradiću Fall Riveru u saveznoj američkoj državi Massachusetts.
Još kao mali želio je biti kuhar, a kada je trebao odlučiti koji koledž će upisati,unatoč tomešto je bio primljen namnoge, slijedio jesvoj san i prijavio se na program kulinarskih umjetnosti.
Po završetku studija, Lagasse se preselio u Francusku, a zatim se vratio u New Orleans, gdje i danas živi.
Svoju karijeru započeo je kao glavni kuhar u Commander`s Palaceu , koji je i danas jedan od najboljih restorana u New Orleansu.
Svoj prvi restoran Emeril`s otvorio je 1990. godine, a od tada je otvorio još jedanaest restorana.
Godine 1992. postao je voditelj kulinarskog televizijskog showa 'Great Chefs' , a nakon sudjelovanja u nekoliko različitih kulinarskih emisija, 1996. pokreće svoj 'Essence of Emeril' .
Lagasse je poznat po svojoj poštapalici BAM" kojaje postala i svojevrsni zaštitni znak njegove emisije.
Razvio je i svoj brend kuhinjskog posuđa i prehrambenih proizvodačiju je licencu 2008. godine prodao tvrtki Martha Stewart Living Omnimedia za 50 milijuna dolara.
Emerila Lagassea, kao čestog gosta-suca,gledajte ukulinarskom showu 'Top Chef' od ponedjeljka do petka u kasnovečernjem i vikendom u ranojutarnjem terminu na RTL Livingu.