Novosti

Jennifer Aniston danas slavi 53. rođendan! Jeste li znali da joj je krsni kum legendarni Kojak i da je...

Donosimo vam manje poznate činjenice iz života jedne od najbogatijih žena u Hollywoodu

RTL.hr
11.02.2022 20:00

Jennifer Aniston rođena je 11. veljače 1969. kao Jennifer Joanne Linn Anastasakis, njezin otac poznat kao John Aniston, rođen je kao Yiannis Antonios Anastasakis na Kreti, a ime i prezime je promijenio zbog uspješne glumačke karijere u Hollywoodu. U intervjuu 2015. godine za Collider Jan je otkrila kako ju je otac molio da se ne bavi glumom te da odabere pravo. "Ne želim da ti srce slome. Odbijanje je brutalno. Molim te, molim te, nemoj to raditi. Postani odvjetnica."

Malena Jennifer jedno je vrijeme živjela na Kreti, a krsni kum joj je bio legendarni Telly Savalas, jedan od očevih najbližih prijatelja.

Čudo od djeteta

Kad je imala 11 godina postigla je podvig o kojem mnogi umjetnici samo sanjaju. Jedna od njezinih slika u stalnom je postavu Muzejaumjetnosti Metropolitan u New Yorku. U to je vrijeme bila učenica škole Rudolfa Steinera, osnovne škole s nastavnim planom i programom koji se temelji na umjetnosti, uključujući dramu, umjetnički pokret, instrumentalnu i vokalnu glazbu te razne umjetničke zanate. Iako joj je fokus bio na glumi, pokazala je značajan sveobuhvatni umjetnički talent.

Borba s disleksijom

U intervjuu za Hollywood Reporter 2015. godine Jen je otkrila kakojoj je kao maloj dijagnosticirana disleksija i da joj je ekstremna borba s čitanjem jako narušavalasamopoštovanje dok je odrastala te da je to razlog zbog čegai dalje rijetko čita. "Mislila sam da nisam pametna. Nisam mogalaništa zapamtiti što sam čitala."

Radila i kao dostavljačica na biciklu

Radila je svakakve poslove prije nego što je uspjela kao glumica. 2011. je ispričala u intervjuu: "Najteži posao koji sam ikad radila bila je kada sam radila za kurirsku službu na biciklu. Bila sam vrlo ljubazna, ali nespretna i općenito nesposobna." Zatim je neko vrijeme prodavala i sladoled i radila kao konobarica.

Strah od vode

Na promociji filma 'Cake' iz 2015. godine, Aniston je otkrila da joj je bilo izuzetno teško snimati scene plivanja, jer ima pravu fobiju od vode. "Stvarno je bojim da ću pasti u vodu. Bila sam mala i vozila sam se na triciklu oko bazena, nisam na vrijeme stala i zajedno sam s triciklom pala u njega, nikako ga nisam mogla ispustiti iz ruku. Moj brat je skočio izvući me van. Dakle, ni sada ne mogu zaroniti i biti pod vodom i nitko mi to ne vjeruje. Ali, iskreno, ne mogu."

Jedna od najbogatijih žena

Forbes je već 2007. godine stavio Jennifer Aniston na popis 10 najbogatijih žena svijeta u showbusinessu kada se njezino bogatstvo procjenjivalo na 110 milijuna dolara.

Sada se procjenjuje da Jennifer Aniston vrijedi nevjerojatnih 300 milijuna dolara.

Uspješnu Jennifer Aniston gledajte u komediji 'Marley i ja' na PLAY Premiumu.

marley i ja

Nakon što su se vjenčali, John (Owen Wilson) i Jennifer Grogan (Jennifer Aniston) sele na Floridu s namjerom da tamo osnuju obitelj. Kako bi na neko vrijeme odgodio rođenje djece, John pokloni Jennifer štene labradora, koje izraste u velikog i nestašnog psa Marleya, koji Johnu i Jennifer zadaje puno brige i posla. No njegove nepodopštine pruže Johnu gomilu materijala za novinsku kolumnu. Prema autobiografskoj knjizi kolumnista Johna Grogana, David Frankel je nakon blockbustera 'Vrag nosi Pardu's Meryl Streep, snimio humornu dramu o karijeri, braku i međuljudskim odnosima te svim lijepim trenucima, ali i problemima koji se pojavljuju u zajedničkom životu dvoje ljudi.