Novosti

Jeste li ikad čuli za 'Teoretičare'? Najpopularnije serije koje su neki pokušali kopirati

'Teorija velikog praska' i 'Prijatelji' samo su neke od popularnih serija koje su poslužile kao inspiracija za nastanak neke nove, ali jako slične serije.

RTL.hr
04.03.2021 20:00

Ovo su kopijekoje imitiraju najpoznatije i najplaćenije sitcome, a originale gledajte na RTL2!

'Planet Homebuddies' kao adapatacija 'Prijatelja'

Planet Homebuddies, Prijatelji

Serija koja prati život tri djevojke i tri muškarca u dobi od 20 do 30 godina premijerno je online prikazana 8. veljače 2013. godine. Kineska serija ima puno sličnosti s originalnom serijom. Glavni lik Jerry depriviran je zbog činjenice što ga je ostavila djevojka i što je izgubio posao. Zajedno s još dvojicom najboljih prijatelja postaje cimer te pokreću vlastiti posao od kuće. Sličan početak radnje događa se i u seriji 'Prijatelji'. Rachel Green bježi s vlastitog vjenčanja i pronalazi prijateljicu iz djetinjstva Monicu Geller, koja u New Yorku radi kao glavna kuharica. Njih dvije postaju cimerice, a Rachel se uskoro pridružuje ekipi prijatelja u 20-im godinama s kojima se Monica najčešće druži.

'Teoretičari' kao adaptacija 'Teorije velikog praska'

Teorija velikog praska, kopija

Za vrijeme treće sezone 'Teorije velikog praska' autori Chuck Lorre i Bill Prady saznali su da se u Bjelorusiji pojavio televizijski show pod imenom The Theorists", koji je dosljedno kopirao ideju i radnju Teorije velikog praska". Producent Steve Lorre je želio podići tužbu, no glumci iz bjeloruske verzije su ga prestigli. Naime, čim su doznali da glume u kopiji američkog originala, svi su dali otkaze i serija je otkazana. Nove sezone 'Teorije velikog praska' pratite radnim danom na RTL2 s početkom u 22 sati!