Uz pileća prsa, zabatak i batak, koje je otkostio, Špiček je u jučerašnjoj emisiji 'BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR' pekao i već marinirane ražnjiće te pileća krilca iz SPARA. A Anu je najviše zaintrigirao zanimljivim prilogom kojeg je također pekao na roštilju, no omotanog u papir za pečenje.
U isječku iz emisije pogledajte kako na roštilju možete pripremiti ukusan i nadasve maštoviti prilog kojim ćete oduševiti sve goste.
Što vam je potrebno za sportski meni na roštilju:
pileća pikant krilca
marinirani ražnjići
batak i zabatak
pileća prsa
mladi krumpir
smeđi šampinjoni
svježa kadulja
kajmak
miješana salata
mini rajčice
limun
maslinovo ulje
cvijet soli
U papir za pečenje zamotati do pola kuhani mladi krumpir u kori, smeđe šampinjone, kajmak, maslinovo ulje, svježu kadulju i sol. Zamotuljak staviti u silikonsku posudu za pečenje na rešetku roštilja.
Otkostiti batak i zabatak, narezati file i marinirati u soli i začinima.
Meso ispeći na roštilju i preliti sa sokom od marinade.
Salatu začiniti maslinovim uljem.
Koga će sljedećeg ugostiti i što će zanimljivo naš vrsni chef pripremati u drugoj epizodi emisije 'BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR' gledajte u četvrtak u 20:10 na RTL-u.