Novosti

Jeste li se ikad zapitali što je zajedničko svim sapunicama?

Često se pitamo kako je moguće da nas u kratkom vremenu dramske serije uspiju prikovati uz televizijske ekrane i bez obzira na to što ih odbijamo gledati, kad-tad shvatimo da smo upali u zamku još jedne meksičke, španjolske, turske ili domaće sapunice.

Press
30.01.2018 10:33

Gotovo svaka sapunica na neki način slična je prethodnoj, samo nijanse ih razlikuju i čine posebnima. Donosimo vam već dobro poznate činjenice bez kojih sapunice ne bi bile to što jesu.

Glavni junak i junakinja

Glavni ženski lik gotovo svake sapunice neizmjerno je pozitivna i dobra osoba i u životu nije napravila ništa loše, a još je i krasi besprijekorna ljepota. Uvijek dolazi iz nižeg društvenog staleža, siromašna je i sve što ima, stekla je zahvaljujući krvavom radu i muci. Glavni muški lik uvijek je bogat, iz poduzetničke je obitelji i živi u najmanju ruku u vili. U svakom slučaju, nakon nekog vremena naći će se u iskušenju, prevarit će svoju dragu, a onda shvatiti koliko je pogriješio.

Zla svekrva i glavna negativka

Majka glavnog junaka u svakom slučaju mrzi glavnu junakinju zato što ona potječe iz nižeg staleža i stoga nije dovoljno dobra za njezinog sina. Zato će prije podržati glavnu negativku, koja je profinjena dama i čini sve loše kako bi naštetila ljudima oko sebe. Jedino je ona sebi bitna.

Mračna tajna i kućne pomoćnice

Gotovo svaki lik u sapunici, uključujući čak i najveće pozitivce, ima neku mračnu tajnu. Najčešće se radi o nečemu što, ili tom liku, ili nekom drugom, može uništiti život. Kućne pomoćnice znaju apsolutno sve obiteljske tajne.

Dramsku seriju Velvet" gledajte od ponedjeljka do četvrtka u 13:50 na RTL-u.