Novosti

Jesu li autori Simpsona stvarno 'putnici kroz vrijeme'? Točno su predvidjeli u kojim će državama Trump...

Scenaristi i dalje tvrde da je to samo slučajnost, no gledateljima je sve postalo poprilično jezivo

RTL.hr
10.11.2020 12:55

Kultna animirana serija za 'malo veće gledatelje', Simpsoni oduvijek je intrigirala javnost svojim začuđujuće točnim predviđanjima kojih se sada nakupilo više od 20.

Sedamnaest godina prije nego što se to i stvarno dogodilo predvidjeli su tako dolazak Trumpa u Bijelu kuću. Crtač i kreativni savjetnik Simpsona, Matt Groening u intervjuu za The Guardian kazao je kako im je jednostavno ta ideja bila dovoljno suluda: "Da će on biti predsjednik, predvidjeli smo 2000. godine, ali Trump je bio najsmješnija šala koje smo se u tom trenutku mogli sjetiti i još je uvijek tako. Ovo je više od satire".

Scena iz epizode Simpsona iz 2000. godine poprilično podsjeća na stvarni događaj koji se dogodio 15godina kasnije.

Prema Simpsonima Trump je trebao otići s vlasti tek 2030. godine i ostaviti zemlju u ogromnim dugovima, no na sreću mnogih Amerikanaca to će se ipak dogoditi 10 godina ranije.

Posljednjih dana obožavatelji Simpsona pronašli su karte izbora iz epizode Simpsona iz 2012. u kojoj Mr. Burns lobira za predsjedničkog kandidata republikanacai stoji ispred karte SAD-a na kojoj je označeno u kojim su državama dobili demokrati, a u kojim republikanci.

Nevjerojatno je i pomalo jezivo jer u osam godina staroj epizodi glasovi raspoređeni gotovo identično po saveznim državama kao što se to sada dogodilo kad je pobijedio Joe Biden. Gotovo identičnojer su autori Simpsona pogriješili sa samo jednom jedinom državom, Arizonom.

Nevjerojatne zgode i predviđanja Simpsona ne propustite gledati od ponedjeljka do petka u 20:45 na Kockici.