Novosti

Jozefina Birindžić pokrenula kulinarske radionice: 'Brođani su to prihvatili kao jednu odličnu priliku za...

Simpatičnu i talentiranu Jozefinu iz Slavonskog Broda gledatelji su imali priliku upoznati u posljednjoj sezoni RTL-ova kulinarskog showa na kraju koje je izašla kao pobjednica. Kulinarstvo je oduvijek bila njezina velika strast pa je odlučila slijediti svoje snove - sada piše recepte za RTL-ovu stranicu 'Hrana fina by Jozefina', a nedavno je pokrenula i kulinarske radionice.

RTL.hr
04.02.2022 13:00

"Pobjeda u showu 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' potaknula me je da razmislim što zapravo želim dalje raditi u životu, što bi to bilo zanimljivo i održivo u današnje vrijeme. Tako sam došla na ideju da od velike i prazne prostorije u domu svoje mame napravim veliku kuhinju u kojoj sam planirala kuhati i snimati hranu za svoj blog, Instagram i YouTube kanal. Osim toga, kako sam još ranije htjela držati radionice, dodala sam i njih na popis djelatnosti u svom novom obrtu", započinje Jozefina Birindžić koja se nakon pobjede u RTL-ovu kulinarskom showu odlučila posvetiti kuhanju što je više moguće i u tome, kako priznaje, trenutačno uspijeva i uživa.

Pročitajte još
Jozefina Birindžić pokrenula kulinarske radionice

"Naš Slavonski Brod je dosta veliki grad i, srećom, Brođani su to prepoznali kaojednu odličnu priliku za zabavu iučenje nekih kuharskih tehnika. U gradu se svi radujemokada se ponuda zabavnih, kulturnih i edukativnih sadržaja obogati, a nadam se da sam ja barem malo tome doprinijela.U ovom vremenu kada je mnogo toga uskraćeno, prvenstveno mislim na velika okupljanja, ovako mala druženja su svima zanimljiva, bez obzira na to poznaju li se sudionici od ranije ili ne", ističe Jozefina koja je s radionicama započela krajem prošle godine, a interes je uvijek velik te se nerijetko svi termini popune čim osvane informacija o novoj kulinarskoj radionici.

Jozefina Birindžić - kulinarske radionice

"Interes je jako dobar, a atmosfera je uvijek tako dobra da jedva čekam iduću radionicu. No moram priznati da se većinom javljaju žene, ali bilo je inekoliko muških polaznika te ću ubuduće raditi na tome da i njih privučemo na naša kuhanja i druženja. Osim toga, mnogi prepoznaju radionice kao priliku za proslavu rođendana, za obilježavanjem neke obljetniceili jednostavno za druženje s ekipom.Maksimalan broj je osampolaznika po jednoj radionici tako da je to zapravo jedno lijepo i intimno druženje uz kuhanje i učenje novih kulinarskih tehnika", otkiva simpatična i talentirana Brođanka koja svoje znanje uvijek nesebično podijeli s polaznicima, a teme njezinih radionica su raznovrsne.

Jozefina Birindžić - kulinarske radionice

"U veljači ćemo imati nekoliko tematskih radionica - za Valentinovo će biti radionice za parove, ali i za samce, zatim ćemo imati i kuhanje pod maskama. Uz to, pripremam radionicu zdrave hrane te pripremudomaćih jela poput sarme. Sva jela koja se pripreme na radionicama obično se ondje i pojedu ili sudionici ponesu kući svoja jela", pojašnjava Jozefina koja,uz trenutačne radionice, u svojoj glavi priprema nove ideje.

jozefina

"Imam mnogo planova za budućnost, ali o tome ćemo kada dođe vrijeme za to", zaključuje pobjednica osme sezone 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' kojoj je show donio veliku popularnost, ali i ostvarenje njezinih snova. Uz navedeno, svestrana Slavonka ima vlastiti gastro blog te piše recepte za RTL-ovu stranicu 'Hrana fina by Jozefina' . Ondje svi zaljubljenici u kulinarstvo i ljubitelji dobre hrane mogu pronaći ukusna, sezonska i zanimljiva jela po Jozefininoj recepturi.