Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
DANAS U 10:35 NA RTL-U

Kada je naciji bilo najpotrebnije pronaći nadu, u njemu je našla inspiraciju!

Prvi film od 1979. godine koji je dobio dozvolu snimanja na sveučilištu Harvard, „Veliki borci riječima“, izvrsna je drama inspirirana istinitim događajem.

Image
Press/ 28.12.2017. u 9:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Godina je 1930. Melvin B. Tolson (Denzel Washington) profesor je na sveučilištu Wiley u Teksasu, koji tradicionalno pohađaju Afroamerikanici. Melvin vodi školski debatni klub, tim od četiri člana, od kojih je jedan James Farmer (Denzel Whitaker). Tim ima odličnu sezonu, niže pobjede te po prvi put u povijesti, tim koji čine samo Afroamerikanci, odlazi zajedno na nacionalno prvenstvo na Harvard. Na putu do samog finala tim se mora oduprijeti raznim predrasudama i prijetnjama, u vremenu kada zakon Jima Crowa o rasnoj segregaciji predstavlja opasnost za sve koji nisu bijelci.

Prvi film od 1979. koji je dobio dozvolu snimanja na sveučilištu Harvard, „Veliki borci riječima“, izvrsna je drama inspirirana istinitim događajem. Priča o Melvinu B. Tolsonu i njegovim učenicima, u vremenu kada su životi Afroamerikanca bili ugroženi samo zbog drugačije boje kože, važan je povijesni događaj u borbi za ravnopravnost, jedno veliko postignuće, trijumf u vremenu punom mržnje. Ovo sjajno postignuće s izvrsno postavljenim scenarijem i briljantnom glumačkom postavom režirao je i u njemu odigrao glavnu ulogu jedan od najvećih glumačkih miljenika Amerike, Denzel Washington, a ovaj se dirljiv i ispirirajući film našao među 10 najboljih uradaka u SAD-u u godini pojavljivanja.

Vrhunski film "Veliki borci riječima" pogledajte danas u 10:35 na RTL-u!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
zvijezda 'Južnog vjetra'

ZAVODNIK ODUVIJEK ILI? Pronašli smo fotografije fatalnog Miloša Bikovića s početka karijere, a evo kako je izgledao

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba