Novosti

Kada soliti meso - prije ili nakon pečenja na roštilju? Špiček ima savjet zlata vrijedan

Ispeći meso da ostane sočno je ono što svi žele, no rijetko kada dobiju, pogledajte što slavni chef kaže o tome kada ga je najbolje soliti

RTL.hr
17.05.2022 12:45

Tomislav Špiček je prošle sezone u emisiji 'BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR' u prvoj epizodisvojim gostima, Domagoju Jakopoviću Ribafishu i njegovoj djevojci Kasandri pripremao odležane odreske koje je zatim spekao na roštilju, a tijekom pripreme odrezaka otkrio je i nekekulinarske trikove.

Ono što mnoge često muči jest - kada nasoliti odreske, puno prije, netom prije ili tek poslije pečenja?

Špiček je otkrio da on zapravo odreske soli dvaput!

"Meso ja ne volim papriti, samo ću ga malo posoliti prije grilla", otkrio je Špiček, a meso je zatim kad je bilo pečeno, narezao i obilno još začinio krupnom solju, pa tek onda paprom te prelio maslinovim uljem.

Pogledajte isječke iz prošlogodišnje emisije 'BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR' i upamtite sve Špičekove savjete kako bi sada i vaše meso s roštilja bilo najsočnije koje su vaši gosti ikad probali.

A koje će nam još kulinarske tajne otkriti ovaj vrsni chef ne propustite gledati u novoj sezoni emisije 'BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR' od ovog četvrtka u 20 sati na RTL-u.