Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
noćas u 02:25

Ako ti je život laž, kome ćeš vjerovati?

Pogledajte izvrstan film, koji je osvojio čak 33 nagrade, o djevojčici kojoj se čitav svijet kakav je poznavala urušava pred očima kada postane svjesna da su sve priče koje je znala samo laži, a istinu o svijetu i okruženju u kojem živi, u nacističkoj Njemačkoj na koljenima, otkriva po prvi puta.

Image
Press/ 24.12.2017. u 13:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Završetkom Drugog svjetskog rata saveznici oslobađaju Njemačku od nacista. Lore (Saskia Rosendahl) sa svojom braćom i sestrama mora putovati 900 kilometara do bake, koja živi u blizini Hamburga. Lorini roditelji su nacisti, nestali ulaskom savezničke vojske u zemlju. Na putu do bake, mala obitelj, koju predvodi Lore susrest će se s mnoštvom zemljaka, od kojih neki žele pomoći dok su drugi neprijateljski raspoloženi. Naposljetku, srest će mladića, Židova koji je preživio strahote koncentracijskog logora, koji im se pridružuje i postaje njihov vodič.

Prema romanu Rachel Seiffert„The Dark Room“, za koji je spisateljica dobila nagradu Guardiana i LA Timesa te „Betty Trask Award“, snimljen je odličan „Lore“ redateljice Cate Shortland, koje se sjećamo po sjajnom filmu „Somersault“, koji je odnio mnoge nagrade te zaradio nominaciju i na Cannesu. Vjerna svojoj artističkoj viziji, u želji da film djeluje realistično, Shortland je inzistirala da bude snimljen na njemačkom, što je čitavu produkciju, tj. financiranje, zakompliciralo jer je britanska filmska institucija, koja je trebala dati novac, inzistirala da film bude na engleskom te se na kraju povukla iz produkcije. No sve je ipak sretno završilo i filmu ke osvojio čak 33 nagrade na raznim svjetskim festivalima – od Pekinga, Abu Dabija, Stocholma i Sydneya do Berlina.

Odličnu dramu "Lore" gledajte noćas u 02:55 na RTL2!

Image
Foto:
Image
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Čestitamo!

Sretne vijesti: Nemanja i Dragana iz 'Ljubav je na selu' dobili drugu kćer!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba