Play ponuda
Play ponuda
VEČERAS

'Kako izdresirati zmaja': dirljiva priča o prijateljstvu

Već nakon prvog tjedna prikazivanja bilo je jasno da će film postići planetaran uspjeh, a dosad je zaradio 500 milijuna dolara širom svijeta

Image
Press/ 27.5.2017. u 16:39
Play ponuda

Što napraviti kad neprijatelj postane prijatelj? Upravo to se dogodilo mladom Štucku, glavnom junaku animiranog filma „Kako izdresirati zmaja“, koji je, da bi dokazao da je jednako snažan kao i drugi Vikinzi, uspio uloviti zmaja. Ali je onda pokazao i da ima više srca od drugih jer je, umjesto da najsnažnijeg zmaja Noćnu sjenu ubije, postao njegov prijatelj.

U animiranom znanstveno-fantastičnom filmu „Kako izdresirati zmaja“ iz 2010. godine glavni junaci su, osim Štucka, još Stoick, Ždero i Astrid. Već nakon prvog tjedna prikazivanja bilo je jasno da će film postići planetaran uspjeh, a dosad je zaradio 500 milijuna dolara širom svijeta. Film je dobio i dvije nominacije za Oscara, ali je izgubio od filmova „Društvena mreža“ i „Priča o igračkama“.

Film je nastao prema knjizi autorice Cressida Cowell za čije su se romane producenti iz kuće DreamWorks Animation počeli raspitivati još 2004. godine, no tek nakon što je objavila knjigu „Kako izdresirati zmaja“, odlučili su napraviti i film.

Nakon uspjeha filma po njemu je napravljena serija i videoigrica, a prošle godine je stigao i nastavak filma, dok se treći dio sage očekuje 2018. godine.

„Kako izdresirati zmaja“ na programu je RTL-a u 20 sati!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZVIJEZDA 'GOSPODINA SAVRŠENOG'

ŠTO DANAS RADI I KAKO IZGLEDA? Amra iz 'Gospodina Savršenog' druži se sa zvijezdama i gradi karijeru

Play ponuda

Više s weba